Başkent Berlin'deki Bode Müzesi'nden çalınan ve madeni para şeklindeki Kanada altınının tahmini değerinin 3,75 milyon euro civarında olduğu sanılıyor.

Polis, sabah saatlerinde gerçekleşen baskınların, yaşları 14 ile 51 arasında değişen çeşitli milletlerden sekiz şüpheliye odaklandığını bildirdi.

Çalıntı bir yüzüğün peşinden giderek daha büyük bir grubun peşine düşen polisin 2017'de çalınan altının eritilerek normal altın gibi kuyumcu dükkanlarına satılması ihtimalini değerlendirdiği ifade ediliyor.

Şahısların ya kendilerinin ya da akrabalarının kuyumcu dükkanında bu altınları satmaya çalışabileceği olasılığı da ihtimaller arasında bulunuluyor.

Kanıtların değerlendirmesinin devam ettiğini aktaran polis, altın yüzükten yola çıkılarak müzeden çalınan altın sikkelerin aranmasının sürdüğünü aktardı.

Berlin Savcılığı, baskınların ardından herhangi bir kimsenin gözaltına alınmadığını bildirdi.

Söz konusu baskınlar, geçen yıl Dresden'de bir müzeden çalınan 18'inci yüzyıla ait mücevherlerle ilgili bir kişinin gözaltına alınmasından sadece iki gün sonra gerçekleştirildi.

Keza Berlin'deki Bado Müzesi'yle bağlantılı olduğu sanılan Muhammed Remmo isimli 21 yaşındaki şahıs, pazartesi gecesi Berlin'de aracındayken yakalanmıştı. İkiz kardeşi Abdulmecid Remmo ise hala kayıp.

Polis ve savcılar, tutuklama ile aramalar arasında bir bağlantı olup olmadığı konusunda yorum yapmadı, ancak Remmo ailesi üyeleri sene başında altın madeni para hırsızlığından mahkum edilmişlerdi.

Müzede güvenlik görevlisi olarak çalışan Ahmed Remmo ve Wissam Remmo kuzenler ve bir başka arkadaşları, altın para soygunundan suçlu bulunmuş ve hapis cezasına çarptırılmışlardı.

Editör: İsveç Gündemi