Aziz Şekersöz'ün teyzesinin oğlu İlyas Çiftçi: "Benim duyumum, bu cinayeti işleyen kişinin daha önce psikolojik tedavi gördüğüydü, aynı zamanda teyzemin oğlu Aziz'in restoranında daha önce çalışmıştı, tekrar işe başlayacağını duymuştuk"

Finlandiya'da bir pizza restoranına düzenlenen saldırıda öldürülen 3 Türk'ten Aziz ve Asiye Şekersöz çiftinin Kahramanmaraş'taki yakınları, olayın üzüntüsünü yaşıyor.

Aziz Şekersöz'ün teyzesinin oğlu İlyas Çiftçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yakınlarının ölümünün üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. Amca çocuğu olan Aziz ve Asiye Şekersöz'ün yıllar önce evlendiğini belirten Çiftçi, Aziz Şekersöz'ün 5 kardeşinden 3'ünün İstanbul'da, 2'sinin ise anne Rabia Şekersöz ile Norveç'te yaşadığını ifade etti.

Aziz ve Asiye Şekersöz ile Kübray Köneç'i öldüren zanlının akrabaları olmadığını ancak şüpheliyi tanıdıklarını dile getiren Çiftçi, "Benim duyumum, bu cinayeti işleyen kişinin daha önce psikolojik tedavi gördüğüydü, aynı zamanda teyzemin oğlu Aziz'in restoranında daha önce çalışmıştı, tekrar işe başlayacağını duymuştuk.

Aziz de zaten 1990'lı yıllarda Finlandiya'ya ailesiyle gitmişti. En son yaklaşık 8 ay önce amcasının vefatı üzerine memlekete gelmişti, bizde misafir olmuştu, sabah kahvaltısı yapmıştık, '25 yıldır böyle aile kahvaltısını özlemiştim' demişti" ifadelerini kullandı.

Şekersöz çiftinin cenazesinin İstanbul'da defnedilme ihtimali bulunduğunu belirten Çiftçi, "Cenaze büyük ihtimal İstanbul'a gelir çünkü Aziz'in babası İstanbul'da defnedildi. Babasının yanında yerde varmış.

Esenler'de oturuyorlar" diye konuştu.Helsinki'ye yaklaşık 280 kilometre mesafede Jyvaskyla şehrinin Laukaa kasabasındaki bir pizza restoranına, önceki gün saldırı düzenlenmiş, olayda Aziz ve Asiye Şekersöz ile Kübray Köneç hayatını kaybetmişti. ..
Editör: İsveç Gündemi