Pakistan'ın Karaçi şehrindeki bir yerleşim bölgesine  yolcu uçağı düştü.

AFP haber ajansı, uçağın Jinnah Uluslararası Havaalanı yakınındaki bir yerleşim bölgesinde düştüğünü duyurdu. Bilgilere göre, Lahore'dan Karaçi'ye doğru havalanan uçak bir süre sonra bir yerleşim alanına düştü.

İlk bilgilere göre, Pakistan Uluslararası Havayolları'na (PIA) ait uçakta 107 kişi bulunduğu belirtildi.

AFP, ülkenin havacılık otoritesi sözcüsü Abdul Sattar Khokhar ile yaptığı görüşmede, "Şu anda 99 yolcu ve sekiz mürettebat hakkında bilgi sahibiz." dediği ileri sürüldü.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde uçağın düştüğü bölgede birçok bina ve aracın hasar gördüğü, bölgeye itfaiyenin de ulaştığı görülüyor.

Pakistan ordusu da bölgeye kurtarma ekiplerini gönderdiklerini ve çalışmalara başlayacaklarını duyurdu.

İsveç Dışişleri Bakanlığı, şu anda uçakta İsveçliler olup olmadığı hakkında bilgisi olmadığını söyledi.

Pakistan Başbakanı Imran Khan uçak kazası hakkında derhal soruşturma başlatılmasını istedi.

Uçakta bulunan 107 kişiden kurtulan olmadığı ve hepsinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Pakistan Uluslararası Havayolları’na (PIA) ait ve Lahor- Karaçi seferi yapan Airbus 320 serisi yolcu uçağı Jinnah Uluslararası Havaalanı'na inmesine 1 dakika kala, ülkenin en büyük şehri olan 20 milyon nüfuslu Karaçi yakınlarında yerleşim bölgesinin üzerine düştü.

PIA Sözcüsü Abdul Sattar PK-8303 sefer sayılı uçakta 99 yolcu ve 8 mürettebat olduğunu söyledi. Karaçi Belediye Başkanı Wasim Ahtar, 107 kişinin tamamının hayatını kaybettiğini, en az 5-6 evin yerle bir olduğunu, enkaz altında kalıp ölen kimse olup olmadığının ise henüz belli olmadığını açıkladı.

Öte yandan firmanın CEO'su da her iki pistin de iniş için hazır olduğunu, bu anlamda teknik bir aksaklık yaşanmadığını belirtti. 

Editör: İsveç Gündemi