Giriş kapısı bir metre genişlikte olan ve 70 metre derinliği bulunan sığınağa 200 kişinin izinsiz girerek, çılgın parti yapması sonucu büyük bir faciadan dönüldü.

Edinilen bilgilere göre, zehirlenen gençlerden 7'si baygınlık geçirirken, partiye katılan 25 kişinin sağlık hizmetlerinden yardım istedi.

Bölge polisi Arve Røtterud, karbon monoksit zehirlenmesinin ciddiye alınması gerektiğini söyledi.

Çok sayıda polis ve sağlık ekipleri, Pazar sabahı erken saatlerde Oslo'daki bir sığınağa gönderildi.

Sığınakta çok sayıda insan çılgın bir partiye katılmıştı ve insanlar parti sırasında ışıklı gösteri ve müzik dinlemek için elektrikli ısıtıcılar kullandılar. Bir süre sonra karbon monoksit zehirlenmesi baş gösterdi. Polise göre sığınakta yalnızca yüzde 16 oksijen bulunuyordu.

Yanlarında taşınabilir cihazlar getirdiler ve bunları müziğe güç vermek için kullandılar. Kurtarma servisinin operasyon müdürü Ronny Andersen, bunların karbon monoksit geliştirdiğini, oksijeni ortadan kaldırdığını ve zayıf bir solunum ortamına neden olduğunu söyledi.

Basındaki bilgilere göre, parti sırasında zehirlenme nedeniyle yedi kişi bilincini kaybetti ve ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Toplam 25 kişi hastanelik oldu

200 kadar kişinin katıldığı belirtilen partinin büyük bir facia ile son bulmaması sevindirirken, 25 kişi tıbbi yardım almak zorunda kaldığı belirtildi. Pazar sabahı beş kişinin durumu kritikti. İhbar üzerine olay yerine giden iki polisinde karbon monoksit zehirlenmesinden etkilendiği ve onlarında tedavi altına alındığı belirtildi.

Pazar günü saat 9.30'dan kısa bir süre sonra, Oslo Üniversite Hastanesi basın servisi, yaralıların hiçbirinde hayati tehlikesi olmadığını duyurdu.

Polis, böyle bir partinin sığınakta yapılması çılgınlık olduğunu söyledi. Bir kişi kendini kötü hissettiğinde polis çağrıldı. Olay yerine vardıklarında, pek çok kişinin kendini iyi hissetmediğini fark ettiler.

Polis şefi Arve Røtterud, verdiği demeçte, "Karbon monoksit zehirlenmesi ciddiye alınmalı ve partidan ayrıldıktan sonra daha fazla insanın uyuşukluk hissetiğini öğrendik" diyerek, ucuz atlatıldığını ifade etti.

Bölge yönetimi, partiye katılanların dikkatli olmaları gerektiği konusunda uyarı yaptı. Partiye katılanların evlerine gidip yataklarına yattıklarında sempttomlar baş gösterebilir ve partide bulunan herkesin sağlık hizmetleri ile irtibata geçmesi istendi.

Çok daha kötü olabilirdi

Arve Røtterud, partide bulunan birçok kişinin polise alkolle birlikte uyuşturucu kullandıklarını söylemesi nedeniyle bunun çok daha kötü olabileceğini söyledi.

Editör: İsveç Gündemi