Vahşetin yaşandığı ülke Pakistan. Pakistan'ın Pencap eyaletinin Lahor kentinde bir kiliseye bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda 10 kişi hayatını kaybetti. Patlamaların ardından olay yerinde toplanan öfkeli bir kalabalık saldırıyla bağlantılı olduklarını düşündükleri iki kişiye saldırdı. Kalabalık bir kişiyi diri diri yakarken, diğerini linç etti.

Pakistan'ın Pencap eyaletinin Lahor kentinde bir kiliseye düzenlenen bombalı saldırıda ölenlerin 10'a, yaralananların sayısı 35'e yükseldi.

Lahor'daki Pencap Hükümeti'nin sözcüsü Zaim Kadri, basına yaptığı açıklamasında "Lahorda bu sabah Krist ve Katolik kiliselerine pazar ayini sırasında iki ayrı bombalı saldırı düzenlendi. İlk belirlemelere göre 10 kişi öldü, 35 kişi yaralandı. İntihar saldırısı olup olmadığı araştırılıyor" ifadelerini kullandı.

Kentteki General Hastanesinden yapılan açıklamada ise 10 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

DİRİ DİRİ YAKTILAR!

Olay yerinde yakalanan silahlı iki kişinin, öfkeli halk tarafından linç edilerek, daha sonra yakıldığı kaydedildi.

Genel Müfettiş Yardımcısı Haydar Eşref, kalabalığın bir kişiyi yaktığını, bir diğerini ise linç etmeye çalıştığını söyledi.

-Başbakan Şerif saldırıyı kınadı

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, saldırıyı "şiddetli" bir şekilde kınayarak yaralılara en iyi tıbbi yardım sağlanmasını emir etti.

Şerif, olay hakkında raporun bir an önce başbakanlığa sunulmasını istedi.

-Taliban'ın Cemaatul Harar grubu saldırıyı üstlendi

Pakistan Taliban Hareketi Cemaatul Harar grubu, terör saldırıların sorumluluğunu üstlendiğini açıkladı.

Grubun sözcüsü Ehsanulla Ehsan, yaptığı yazılı açıklamada, "Lahor'daki saldırıları PTH Cemaatul Harar grubu üsteleniyor. Bu saldırı Afiya Siddiki Tugayı tarafından düzenlendi. Pakistan'da İslami düzen getirilene kadar bu tür saldırılar devam edecek" ifadelerini kullandı.
Papa: "Büyük bir üzüntüyle öğrendim"
 
Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, Pakistan'da Hristiyan kiliselerine yönelik saldırıları büyük üzüntüyle öğrendiğini belirtti.

Vatikan'ın ünlü Aziz Petrus Meydanı'na bakan çalışma ofisinin penceresinden pazar günleri Angelus Duası'nı yöneten Papa, bugünkü duasının ardından yaptığı konuşmada, Pakistan'da sabah saatlerinde düzenlenen terör saldırılarına değindi.

"Büyük bir üzüntüyle Pakistan'ın Lahor kentindeki Hristiyan kiliselerine yapılan saldırıları öğrendim" diyen Papa Franciscus, saldırıların çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına yol açtığını söyledi.

Papa, dualarının saldırılarda hayatını kaybedenler, yaralananlar ve onların yakınları için olduğunu dile getirdi.

Pakistan için barış dilediğini ifade eden Katoliklerin ruhani lideri, dünyanın Hristiyanlara yönelik zulmü gizlemeye çalıştığını savunarak bunun sona ermesi ve barışın gelmesi gerektiğini söyledi.

En az 10 kişinin öldüğü saldırıları Pakistan Taliban Hareketi Cemaatul Harar grubu üstlenmişti.

Ruhani lider, Vanuatu'daki tayfundan etkilenen bölge halkına da dayanışmasını dile getirdi.

Papa, Angelus Duası'nı genellikle yaptığı üzere inananlardan kendisine dualarıyla destek olmalarını isteyerek tamamladı.
Editör: İsveç Gündemi