New York'un gayrimenkul zengini Durst ailesinin mirasçılarından Robert A. Durst bugüne kadar 3 cinayet davasında sanık sandelyesine oturmuş 3 davadan da ceza almadan kurtulmuştu. 1982'de Durst'ın ilk eşi Kathleen McCormack ortadan kayboldu. Durst eşinin kaybolmasıyla ilişkisinin olmadığını söyledi. Delil yetersizliğinden beraat etti. 2000'de öldürdüğü ilk eşinin yakın arkadaşı olan ve daha sonradan ilişki yaşadığı Susan Berman Kaliforniya'daki evinde bir suikast silahıyla öldürülmüş halde bulundu.

YURTDIŞINA KAÇACAKTI
Las Vegaslı bir mafya liderinin yazar kızı Berman'ın öldürülmesiyle ilgili davada da suçsuz olduğunu söyleyen Durst yine beraat etti. Medya baskısından kaçıp Teksas'a yerleşen Durst'un yeni evindeki komşusu Morris Black'in cesedi parçalanmış halde bulundu. 2001'de 3'üncü cinayet davasına çıkan Durst, kendisine Black'in cesedini parçalara ayırmak için kullanılan testere gösterildiğinde "Birden bire bana saldırdı. Meşru müdafaa hakkımı kullandım ve onu vurdum. Korkudan cesedi saklamak istedim" dedi. Durst o davadan da beraat etti. ABD'deki HBO isimli yayın kuruluşu Durst'un yaşamını 'The Jinx' (Musibet) isimli 6 bölümlük bir belgesele çekti. Belgesel ekibi McCormack, Berman ve Black cinayetleriyle uzun süreli bir istihbarat çalışması yaptı. Belgeselin önceki bölümlerinde, Susan Berman'ın öldüğü gün katil tarafından evine gönderilen bir mektuptaki yazıyla Durst'un el yazısının aynı olduğu kanıtlandı. Bu sırada Los Angeles'ta bir mahkeme FBI'nın hazırladığı yeni bir dosyayı inceleyerek Durst hakkında yakalama kararı çıkarttı. Durst, geçtiğimiz cumartesi New Orleans'ta bir otelde yakalandı. Bir kez daha sanık sandalyesine oturtulacağını anlayınca ülke dışına kaçmaya hazırlandığı öğrenilen 71 yaşındaki zanlının sahte kimlikle otele giriş yaptığı ve kalacağı odanın ücretini de peşin ödediği belirlendi. Emniyet ve yargı bu kez işi sıkı tutarak Durst'un mahkemeye çıkıncaya kadar tutuklu kalmasına karar verdi.

'ÇOK ZOR SORULAR SORUYOR'
Durst'un yakalanmasından bir gün sonra 'The Jinx' belgeselinin final bölümü yayınlandı. Belgeseldeki şok ses kaydı Durst'ın cinayetlerle bağlantısını ortaya koyuyordu. Belgeselde Durst'le yapılmış bir röportajda yayınlandı. O röportajın çekimleri Durst, TV ekibinin yakasına taktığı mikrofonla tuvalete gitti. Açık kalan mikrofondan Durst'un tuvalette "Bu kez yakalandım. Bana çok zor sorular soruyorlar. Ben ne yaptım. Hepsini öldürdüm" dediği duyuldu. İşte dün belgeselin son bölümünde yayımlanan bu şok ses kaydının her davadan paçasını sıyıran Durst'u bu kez mahkum edeceğine inanılıyor.

KARDEŞİ MEMNUN: HESABINI VERECEK
Ailenin servetini yöneten ağabey Douglas Durst kardeşinin yakalanması hakkında "Bu bizi çok mutlu etti. Sonunda yaptıklarının hesabını verecek" yorumunu yaptı. Belgeselde kullanılan cinayetlere kanıt olabilecek birçok belge ve bilginin Durst ailesi üyeleri tarafından yapımcılara ve polise verildiği iddia ediliyor.

Sabah
Editör: İsveç Gündemi