Norveç Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan basın açıklamasına göre, bu çalışma Norveç'i eğitim için bir destinasyon olarak güçlendirmeyi amaçlıyor.

"Bu lisanslar Norveç'i bir bilgi ulusu olarak güçlendirecek" diyen Araştırma ve Yüksek Öğrenim Bakanı Ola Borten Moe, şu anda desteklediğimiz projenin, daha fazla öğrencinin öncelikli ortak ülkelerimize değiş tokuş yapabileceği anlamına geldiğini görmekten mutluyum ifadeleri kullandı.

Bu fon boyunca toplam 30 proje destek alacak, Norveç'in Arktik Üniversitesi (UiT) ve NTNU en çok ödül alan projeler listesinin başında yer alırken, en büyük işbirliği yapan ülkeler Amerika Birleşik Devletleri, ardından Brezilya ve Çin. Teknoloji ve doğa bilimleri konu alanları projenin yarısından fazlasını, sosyal bilimler ise dörtte birini oluşturuyor.

Tromso Üniversitesi, ayrıca, yerbilimleri alanında öğrencilere uluslararası iş deneyimi sunma izni aldı ve üniversite, alan eğitiminin işle alaka düzeyini geliştirmek için çalışacak.

UiT, iklim değişikliği ile ilgilenen eğitimi geliştirecek olan beşeri bilimler konusunda Hindistan ve Brezilya ile işbirliğini güçlendirmek için çalışacak. Proje, Kuzey Kutbu, Amazon, Güney Asya ve Himalayalar'daki farklı bölgelerdeki yerli halkların bakış açısını ve bilgilerini içerecek.

Yüksek Öğrenim ve Beceriler Müdürlüğü SveinungSkule, "Projenin eğitim, araştırma ve çalışma hayatını birbirine daha yakından bağladığını görmek sevindirici. Ayrıca, daha fazla insanın projelerinin büyük bir parçası olarak pratik yapması ve bu nedenle öğrencilerin yüzde 20'sinin değişimlerinin bir parçası olarak iş uygulamalarına sahip olması da olumlu" diyerek, UTFORSK programı aracılığıyla ödüllerden de sorumlu olduğunu söyledi.

Ayrıca OsloMet, karayolları ve demiryolları için akıllı ve sürdürülebilir altyapıda yetkinliği geliştiren eğitim konusunda Japonya ve Çin ile işbirliği yapabilecek başka bir kurumdur ve Agder Üniversitesi, diğer şeylerin yanı sıra Kanada ve Hindistan ile bir ortaklık geliştirecektir. 

RESEARCH 2021 başvurularının yaklaşık yüzde 41'i onaylandı. Fonlar, UTFORSK programı aracılığıyla Yüksek Öğrenim ve Beceriler Müdürlüğü (HK-dir) tarafından dağıtılır. Program, hükümetin daha önce bahsedilen ülkelerle yüksek öğrenim ve araştırma işbirliği stratejisi olan Panorama stratejisinde merkezi bir araçtır.

Editör: İsveç Gündemi