Başbakan Erna Solberg ve Bakanlar Iselin Nybø, Monica Mæland ve Ine Eriksen Søreide korona durumu, tatiller ve boş zamanlarda seyahatler hakkında bir basın toplantısı düzenlediler. Sağlık Direktörü Bjørn Guldvog ve Halk Sağlığı Enstitüsü Bölüm Direktörü Line Vold da hazır bulundu.

Solberg, "Norveç'in kısıtlamaya gitmesinden bu yana iki ay geçti ve Norveçlilerin hayatına büyük kısıtlamalar getirildi, şimdi yaz tatilleri yakında nasıl olacağı hakkında birçok soru ile kapıda."

Ayrıca, değerlendirmelerin temelinin enfeksiyon durumu olduğunu, Norveç'te ve yurtdışında çok şey değişebileceğini açıklıyor.

Aynı zamanda, turizm endüstrisinin daha öngörülebilirliğe sahip olması için düzenlemeler yapılmıştır denildi.

"Norveç turizmi zor durumda"

Norveç Ticaret ve Sanayi Bakanı Iselin Nybø, "175.000'den fazla çalışanı olan ve 121 milyar NOK için değerüreten, turizm sektöründeki faaliyetler yüzde 90'ın üzerinde düştü" dedi.

Çoğu şirketin yılın geri kalanının temelini attığı yılın bu zamanında olduğu gibi, bunun sektör için ciddi bir durum olduğunu belirtti.

"Durum belirsiz ve öngörülemez"

Dışişleri Bakanlığı'nın kesinlikle gerekli olmayan herhangi bir yurtdışı seyahatin yapılmaması yönündeki seyahat tavsiyeleri 20 Ağustos'a kadar sürdürülmektedir.

15 Haziran'a kadar, bazı İskandinav ülkelerine yolculuk yapılıp yapılmayacağı dikkate alınacak. 

Dışişleri bakanı Ine Eriksen Søreide, 20 Temmuz'dan önce Avrupa ve komşu ülkelerini ziyaret etme olasılığını araştıracağını belirtti.

Ine Eriksen Søreide, "Yeniden açılış kademeli ve kontrollü olmalı" dedi.

Adalet bakanı Monica Mæland, 1 Haziran'dan itibaren iş seyahatlerinin açık olacağını söyledi. Ayrıca, devam eden kısıtlamaların yerini öz-değerlendirme almıştır ifadeleri kullandı.

Editör: İsveç Gündemi