Solberg, "Mümkün olduğunca evde kalın. Başkalarıyla mümkün oldukça temas kurmayın" dedi.

Başbakan geçen hafta aldıkları tedbirlerin yeterli olmadığını söyledi.

"Geçen hafta uygulamaya koyduğumuz tedbirlerin yeterli olup olmadığını bekleyip görmek için vaktimiz yok. Yeni bir kapanmayı önlemek için şimdi harekete geçmeliyiz" diyen başbakan Solberg yeni tedbirleri şöyle sıraladı:

İşte Norveç'te alınan yeni tedbirler ve tavsiyeler:

- Herkes olabildiğince evde kalmalı

- Risk grubundaki kişilerden en az 2 metre uzakta durmalıyız

- Halka açık yerlerde özel etkinliklerde maksimum 20 ve sabit koltuksuz kapalı mekanlarda 50 kişi. İç mekanlarda, seyircilerdeki herkesin sabit koltuklarda oturduğu etkinliklerde 200'e kadar kişi olabilir.

- Gereksiz yurt içi seyahatten kaçınılmalıdır

- Barlar ve eğlence mekanları 24:00'de kapanacak

- Riskli ülkelerden gelen herkes PCR testi zorunluluğu getirildi

- Daimi ikametgahı veya işveren olmadan gelen kişiler bir karantina (otel) merkezinde kalmalı ve 10 güne kadar bir süre boyunca test yapmalıdır.

- Son kural değişikliği, bir büyükannenin veya başka bir kişinin Norveç'i ziyaret edebileceği anlamına gelir, ancak konaklamanın ilk kısmı bir otelde olmalıdır.


Hükümetin amacı enfeksiyonun olabildiğince normal hale getirecek kadar azaltılmasıdır. Hükümet, Noel'den önce önlemlerle ilgili yeni bir değerlendirme yapacak.

"Durum çok ciddi. Gelişme aynı şekilde devam ederse, Avrupa'da giderek daha fazla ülkenin yaptığı gibi aynı şeyi yaşayabiliriz" diyen Solberg, sağlık hizmetinin çökeceğinden endişe duyduklarını ifade etti.

Editör: İsveç Gündemi