İskandinavya ülkelerine yayın yapan Norveç'in TV2 kanalı, Suriyeli Nur ve Ala kardeşlerin İstanbul'daki yeni yaşamlarını haber yaptı. 

Çekimleri İstanbul'da yapılan haberde, Doğu Guta’dan kurtarılarak Kızılay tarafından geçen sene Türkiye’ye getirilen Nur ve Ala kardeşler, "Türkiye'yi çok seviyoruz, Türkiye'ye minnettarız. Burada dışarı çıkıp güvenli bir şekilde oynayabiliyoruz. Üzerimizden savaş uçakları ve helikopter geçmiyor'' ifadelerini kullandı. 

- ''Türkiye'de uçaklar bomba yerine turist taşıyor''

Suriye'nin Doğu Guta kentinde yaşarken her gün korku içinde yaşadıklarını söyleyen Nur, ''Suriye'de her gün bombalandık. Herzaman korku ile bodrumda gizlendik. Bir çok çocuk öldürüldü. Bir çok çoğunda annesi babası öldürüldü. Türkiye'de havada gördüğümüz uçaklar varil bombaları taşımıyor. Buraya turist getiriyor'' dedi. 

İstanbul'da okula gidebildiklerini anlatan Nur, Türk ve Suriyeli bir çok arkadaşlarının bulunduğunu kaydetti. 

- Erdoğan'la görüşme 

Haberde ailenin Türkiye gelmesi üzerinden bir yıl geçtiği belirtilirken, çocukların annesi Şems Hatip, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendileri ile görüştüğünü ve o görüşmeyi hiç unutamadıklarını kaydetti. 

- Kızılay yardıma devam ediyor 

Kızılay'ın kendilerini yalnız bırakmadığını ve yardımlarına devam ettiğini sözlerine ekleyen Şems Hatip, ''Nur ve Ala, Tvitter hesaplarından diktatör Beşşar Esed'in Doğu Guta'da yaptığı zulmü dünyaya duyuruyorlardı. Durumuzu çok kötüydü ve ümitsizdik. Bir gün inanılmaz bir şey oldu, Türk Kızılay'ı bize ulaştı ve bizi Türkiye'ye götürdü. Türk makamlarına sonsuza kadar minnettar kalacağız'' dedi.

Editör: İsveç Gündemi