Türkiye'nin Oslo Büyükelçiliği önünde, ''Vatanına Bayrağına Sahip Çık" sloganıyla düzenlenen mitingde bir araya gelen Türkler, ellerindeki Türk, Azerbaycan, Uygur ve Norveç bayraklarıyla terör örgütü YPG ve PKK'yı kınayan sloganlar attı.

Ülkede faaliyet gösteren çeşitli sivil toplum kuruluşlarının ortaklaşa düzenlediği mitingde bir konuşma yapan Türkiye'nin Oslo Büyükelçisi Fazlı Çorman, vatandaşların böyle duyarlı bir organizasyona imza atmasından dolayı kendilerini tebrik ettiğini belirtti.
'Pınar Barış Harekatı'nın Norveç toplumuna yanlış lansa edildiğine işaret eden Çoman, ''Bizler bir süredir Norveç'te ve dünyanın diğer ülkelerinde 'Pınar Barış Harekatını' neden yaptığımızı anlatmamıza rağmen anlamak istemediler.Çünkü bu konuda Norveç basınına ve makamlarına iletilen bilgilerde büyük yanlışlıklar var. Olaya tek taraflı bakmaları da bizi yürekten üzüyor. Bu yapılan algı operasyonunu yanlış itibayı beraber düzeltmeliyiz. Bugün burada siz taşkınlık yapmadan güzel bir şekilde Norveç toplumuna bunu anlattınız'' ifadelerini kullandı.

Vatandaşlar, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" ve "Türk-Kürt kardeştir, PKK kalleştir" şeklinde sloganlar atarak olaysız bir şekilde dağıldı.

Mitinginden görüntüleri aiağıdaki linkten izleyebilirsiniz

https://www.facebook.com/silaberika/videos/2671671202892160/?fref=nf

https://www.facebook.com/fuat.tulum/videos/10157285423531928/?fref=nf

Editör: İsveç Gündemi