Salı günü, Norveç'te şimdiye kadarki en yüksek korona vakaları tespit edildi.

Hafifletilmesi beklenen kısıtlama kararları ertelenirken, vakaların böyle devam etmesi halinde ek tedbirlerin geleceği sinyali verildi.

Ülke sağlık direktörü Espen Nakstad, asıl soru şu anda kaç tane ciddi hastalık vakası olacağını söyledi.

Pandeminin patlak vermesinden bu yana Norveç'te en yüksek rakam Salı günü kayıtlara geçti. Bir günde 1.785 vaka kaydedildi.

VG haberinde, son yedi gündeki ortalama vaka sayısı günlük 548 vaka olarak tespit edilirken, salı günü 1.785 yeni vakaya ulaşması ülkede başa dönmekten daha zor bir durum olduğu görüşünü yansıttı. Aynı zamanda ülkede bir günde bildirilen en yüksek yeni enfeksiyon oldu.

Norveç'teki yoğun bakımlarda tedavi gören hasta sayısında da yükseliş olduğu belirtilirken, entübe durumunda olan hasta sayısınında 22'ye yükseldiği belirtildi.

Ülkenin sağlık direktörü Espen Nakstad, hastaneye kabul sayısının yakında üç haneli rakamlara ulaşmasından korktuğunu söyledi.

Nakstad, "Asıl soru, enfeksiyon şimdi olduğu gibi arttığında kaç ciddi hastalık vakası aldığımızdır" diyerek, yakın gelecekte hastaneye yatan hasta sayılarında üç haneli rakamlara ulaşma durumu olduğuna işaret etti. Bu nedenle tedbirlerin daha çok esnetilmesinin doğru olmadığı görüşünü savundu.

Nakstad, varyantların etkili olduğu yeni vakalarla ilgili artışın, kış dönemin yaşanmamasını umarak, gerekli tedbirlerin elden bırakılamayacağının altını çizdi.

Editör: İsveç Gündemi