Mutasyona uğrayan virüsün, Norveç'teki türün korona salgınıyla bağlantılı olarak keşfedildi.

Varyantın daha bulaşıcı olabileceğinden şüphelenildiği için bin kişi karantinaya alındı.

Norveç Halk Sağlığı Kurumu FHI'nin Norveç'te yeni bir koronavirüs varyantının ortaya çıktığını gösteren ön değirmeler olduğunu ortaya koydu.

Trondheim'daki salgından alınan örneklerin analiz edilmesi sonucunda mutasyona uğrayan yeni bir korona salgını olabileceği tespit edildi.

Trondheim'daki belediye başhekimi Tove Røsstad, ön değerlendirme, Norveç'te daha önce görülmemiş yeni bir varyant olduğunu söyledi.

Yeni varyantın örnekleri daha fazla analiz için FHI'ye gönderildi. FHI, yakında medyaya yeni virüs varyantı hakkında bir açıklama yapacaklarını söylüyor.

Bin Norveçli karantinada

Yeni mutasyonun daha bulaşıcı olacağına dair şüpheler var, ancak bu henüz netlik kazanmadı. Mutasyonun sahip olabileceği diğer özellikler şu anda bilinmemektedir.

Tove Røsstad'a göre bu, Trondheim'daki enfeksiyon kontrol çalışmasında hiçbir şeyi değiştirmez.

Yapılan yazılı bir yorumda, salgınımız çok büyük değil, yaklaşık 35 kişi enfekte, ancak bin kişiyi karantinaya aldık diyor.

"Normalde yapacağımızdan daha fazlası ve bunun nedeni bu virüsün biraz daha kolay bulaştığını deneyimlememiz ve bu nedenle onu durdurmak için daha sert önlemler aldık" denildi.

Yedi mutasyon tespit edildi

Tespit edilen virüsle ilgili olumlu olan tek şey, şimdilik daha bulaşıcı olmasına rağmen daha az ölümcül olduğudur.

Tespit edilen yeni virüsün hayvandan insana geçmediği de belirtilirken, virüsün mutasyona uğraması ile ilgili durumun gayet doğal olduğu belirtildi.

Editör: İsveç Gündemi