Norveç basınında yer alan habere göre, kaza ile bağlantılı olarak iki kişi yaşamını yitirdi.

Saat 10.45'te polis ve kurtarma hizmetleri, İsveç dağlarındaki Åre'den yaklaşık 16 mil uzakta olan Norveç'in Verdal kentinde bir helikopter kazasıyla ilgili ihbar aldı.

Kaza ile ilgili acil merkezinde görev yapan Roger Gjersvold NRK'ye yaptığı açıklamada yaralı ve ölü olduğunu doğruladı.

Polis, Twitter'da kurtarma operasyonunun başladığını yazdı. Dagbladet, bir hava ambulansı ve kurtarma helikopterinin de olay yerine doğru yola çıktığını yazdı.

Polisin Dagbladet'e verdiği bilgiye göre, helikopterde bulunan üç kişininde durumu ciddi olduğunu belirtirken, bölge basınında iki kişinin yaşamını yitirdiği bilgisine yer verildi.

Güney Norveç'teki ana kurtarma merkezindeki kurtarma lideri olan Siv Namork, Innherred gazetesine kaza yapan helikopterde üç kişinin bulunduğunu söyledi.

Polis amiri Solfrid Lægdheim NRK'ye yaptığı açıklamada, Verdal'ın dışındaki Stiklestad'da helikopterin düştüğünü ve kazanın yoğun bir yerleşim alanının dışında gerçekleştiğini söyledi.

Kurtarma çalışmaları ilgili tüm ekiplerce devam ederken, üç kişinin bulunduğu helikopterde kurtulanın olup olmadığı durumu netlik kazanmış değil. Ayrıca basında iki kişinin yaşamını yitirdiği bilgisi yer alıyor.

Editör: İsveç Gündemi