Terör örgütü PKK yandaşları Belçika'da şiddet olaylarına devam etti Terör örgütü PKK yandaşları Belçika'da şiddet olaylarına devam etti

Edinilen bilgilere göre, dün öğle saatlerinde yaşanan olayda üç İsveçli düşen çığın altında kaldığı bildirilmişti. İhbar üzerine başlatılan kurtarma çalışmaları sonucu ikisi ağır yaralı olarak kurtarılırken, bir kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Polis operasyonları lideri Eivind Klokkersund, kurtarma helikopteri ile şahısların bölgeden çıkarıldığı ve hastaneye götürüldüklerini söyledi.

Öğleden sonra 13:05'te Norveç polisi, Rauma belediyesinde çığ meydana geldiğine dair bir telefon aldı.

Çığ tetiklendiğinde bölgede bulunan üç kişinin kayak yaptığı bilgisiyle harekete geçildi.

Akşam saatlerinde Norveç polisi, kazayla ilgili olarak 30'lu yaşlarında bir adamın hayatını kaybettiğini bildirdi.

Polis Twitter'da "Akrabalarla istişare ederek, polis artık 30'lu yaşlarındaki İsveçli bir adamın çığda öldüğünü doğrulayabilir." ifadelerine yer verildi.

Cuma günü bölgede çok şiddetli rüzgarlar vardı ve bu da kurtarma operasyonunu zorlaştırdı. 

İsveç Dışişleri Bakanlığı, olaya dair gönderdiği bir e-postada Norveç'te bir çığ kazası meydana geldiğinden haberdar olduğunu belirtti.

"İskandinav bölgesinde, yerel makamlar ulusal sınırların ötesinde işbirliği yapıyor ve İskandinav Sosyal Yardım ve Sosyal Hizmetler Sözleşmesi uyarınca birbirlerinin vatandaşlarına yardım ediyor. Bu, Norveç'teki İsveçlilere konsolosluk desteği sağlama sorumluluğunun öncelikle yerel makamlara ait olduğu anlamına geliyor" dedi.

Editör: İsveç Gündemi