Kiriş, üç ay boyunca yetkililerin haftada iki kere, bazen de haber vermeden eve gelerek çocukları kontrol edeceklerini belirtirken, yetkililerin kendisini ve eşini de çocuk eğitimi kursuna göndereceğini, kursta, çocuklara verilecek disiplinin sınırlarının öğretileceğini ifade etti.
Volda Belediyesi Çocuk Esirgeme Kurumu'nun avukatlarının Dışişleri Bakanlığı'ndan gelen baskı sonucu böyle bir karar aldıklarını belirten baba Halil Kiriş, çocuklarına kavuşmak için verdikleri mücadelede Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı (YTB) Kudret Bülbül, Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) Genel Başkanı Süleyman Çelik ve Türkiye'nin Oslo Büyükelçiliği yetkililerinden çok büyük yardım gördüklerini söyledi ve tüm yetkililere teşekkür etti. 

Halil Kiriş, "Türkiye'nin baskısı olmasaydı çocuklarımı zor verirlerdi. Yalnız olmadığımızı hissettik, devletimizden Allah razı olsun" diye konuştu. 

Norveç'teki ilgili sosyal hizmet kurumu, ülkede yaşayan Halil-Sultan Kiriş çiftinin 5, 3 ve 1 yaşlarındaki üç çocuğunu, ailenin çocuklara kötü davrandığı iddiasıyla ellerinden almıştı. 

Halil Kiriş, çocuklarının gördüğü kötü bir rüyayı, kreş yetkililerinin çocuklara kötü davranıldığı şeklinde yorumladığı ve bu yüzden çocuklarını ellerinden aldığını ifade ederek, Türkiye'den yardım istemişti.
Editör: İsveç Gündemi