15 Temmuz itibarıyla daha çok ülkeye sınırlarını açmaya hazırlanan Norveç devleti, İsveç'e sınırların kapalı kalmaya devam edeceğini söyledi.

İsveç'e önemli ölçüde sınırlarını kapalı tutan ve sadece Gotland bölgesine seyahat edilmesine izin verilen Norveç, bu bölgeye sehayat edenlere de dönüşlerde karantina uyguluyor.

Norveç Başbakanı, 15 Temmuz itibarıyla sınırların açılması halinde İsveç'e yine kapıların kapalı kalacağını ve Gotland bölgesine ziyarette bulunacak olanlara karantina uygulamasının devam edeceğini belirtti.

İsveç'te salgının hala yüksek olduğu dile getilirken, durumun gelişimine göre, kısıtlamaların kaldırılabileceği ifade edildi.

Uzun süredir Norveç, Danimarka ve Finlandiya komşularından sınır kontrolü uygulanan ve ülkeye giriş izni verilmeyen İsveçliler bu konuda çok kızgın. Bir çok seyahat uzmanı ve destinasyon yazarı komşu ülkelerin İsveç'e uyguladığı sınırlamaları eleştirerek, bu kararın gereksiz olduğunu belirtiliyor.

İsveç hükümeti ile yakın diyaloglarına devam eden komşular, ikinci dünya savaşından bu yana ilk kez komşularla bu kadar sınır kontrolü yaşandığı biliniyor.

Editör: İsveç Gündemi