Kapılarını AB ülkelerine açan ve karantina uygulamayacağını duyuran Norveç yönetimi, İsveç'ten sadece üç bölge için giriş onayı verdi.

Geçen hafta İsveç'in üç bölgesine seyahat edilebileceğini duyuran Norveç, bu bölgeleri Kronoberg, Skåne ve Blekinge olduğunu belirtmişti. Bu bölgelerden ülkeye giren kişilerin on günlük karantinaya tabi tutulacağı açıklandı.

Bununla birlikte, diğer ülkelerden gelen İsveçliler, Bulgaristan, Hırvatistan, Lüksemburg, Portekiz, Romanya ve Macaristan gibi Schengen ülkelerinden gelen kişilerinde on gün boyunca karantinaya tabi tutulacakları söylendi.

Alınan kararla birlikte Norveçlilerin gittikleri AB ülkelerin çoğundan geri döndüklerinde karantina uygulanmayacağı anlamına geliyor.

Bugün yurt dışından yaklaşık 40 uçuşun Oslo Havalimanı Gardermoen'e olması bekleniyor ve turist akınında önemli bir artış bekleniyor. Örneğin, geçen hafta yapılan bir ankette yaklaşık 2,2 milyon Alman, sınırlar açıldığında Norveç'te tatil yapmayı düşündüklerini belirtti.

Mart ayından bu yana ekstra sınır kontrolleri uygulanıyor ve ülkeye gelen insanların belli kontrollerden geçerek giriş yapacağı belirtildi.

Norveç'in doğu bölgesi yetkili polis memuru Eli Fryjorde, "Lojistik ve enfeksiyon kontrolü ile ilgili. Uzun kuyrukların olacağını görürsek, herkesi enfeksiyon kontrol açısından kontrol edemeyebiliriz" ifadeleri kullandı.

Editör: İsveç Gündemi