Son iki gün içerisinde tren garına akın eden mültecileri durdurmak için kapatılan kapılar nihayet açıldı. Fakat yetkililer uluslararası tüm tren seferlerinin iptal edildiğini duyurdu.

Suriye, Irak ve Afganistan’dan gelen mülteciler peronlara koşarak Batı Avrupa ülkelerine giden trenlere binmeye çalıştı.

Ancak güvenlik önlemlerinin yetersiz olduğu gerekçe gösterilerek, Almanya ve Avusturya’ya gitmeye çalışan mültecileri durdurmak için batı Avrupa’ya giden tüm trenlerin iptal edildiği bildirildi.

Macar yetkililer dün akşam saatlerinde sığınmacılara kayıt olmadıkları takdirde ülkeyi terk edemeyecekleri uyarısında bulundu.

Geçtiğimiz pazartesi yaklaşık 2 bin mültecinin tren garından Almanya ve Avusturya’ya gitmesine izin verilmişti. Ancak trenlere alınmayan mülteciler ve polis arasında yaşanan krizin ardından tren garının kapılarının kapatılma kararı alınmıştı.

Macaristan’daki mülteci krizinin bugün öğlen saatlerinde Macaristan Başbakan Viktor Orban ve Avrupa Birliği yetkilileriyle ele alınması bekleniyor.
Editör: İsveç Gündemi