Marmaris'teki Siteler Mahallesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir süre kalıp ayrıldığı otele ağır silahlarla helikopterlerden ve karadan ateş açan FETÖ'nün darbe girişimi sırasında, bitişikteki otelde kalan Emre Karan, o geceyi anlattı. Almanya'da yaşayan Emre Karan, o geçeyi şöyle anlattı:

''Biz ilk defa Marmaris'e gittik. Öyle bir tesadüf oldu. Kaldığımız otelde saat 23.00 civarı uyumuştuk. Sonra 1 saat sonra 00.30 civarı bir gürültü geldi.Birileri havaya ateş ediyordu. Kısa süre sonrada helikopter indi. Perdeyi açtım baktım Türk askeri. Acaba Cumhurbaşkanımızı korumaya mı geldiler? Diye düşündüm. Anemin odasını tıklattım durumu arz ettim. Annemde ''burada da bir helikopter indi'' dedi. Kısa bir süre sonra polis ateş etmeye başladı. Onlarda karşılık verdi. 

O an anladım ki darbe yapılıyor. Annemle hanımı aldım koridora yasladım. Yarım saat sonra her şeyin normale döneceğini düşündüm. Saat 4'de kadar çatışma sürdü. Camlar kırıldı. Bizim odamıza kurşunlar düştü. Artık eğile eğile susayan insanlara su taşıdık. Çatışma sonrası bir Rus turist, bir polis ve Cunhurbaşkanımızın bir korumasının öldüğünü duyduk. O gece çok şiddetli geçti'' dedi.

Orhan Karan/Atila Altuntaş
Editör: İsveç Gündemi