Lübnan'ın başkenti Lübnan'daki Şehitler Meydanı'nda bir araya gelen binlerce kişi ülkedeki yönetim şekli, Cumhurbaşkanı Mişel Avn ve diğer yetkililer aleyhinde sloganlar attı.

'Hesap Günü' adıyla düzenlenen gösteride, "Beyrut Limanı'nda hayatını kaybedenler için intikam" ve "Yönetimin değişmesi için bu fırsatı kaçırmıyoruz" sloganları atan protestocular Dışişleri Bakanlığı ve Ekonomi Bakanlığı'na ilerledi.

Yaralı sayısı 170'e yükseldi

Eylemciler, biber gazı kullanarak kendilerini engelleyen güvenlik güçlerine taşla karşılık verdi. Lübnan Kızılhaçı’ndan yapılan açıklamada, Beyrut’taki hükümet karşıtı gösterilerde yaralı sayısının 170'e yükseldiği belirtildi.

Kızılhaç'ın son tweet'ine göre 170 yaralanın olduğu, 55 kişinin yakındaki hastanelere kaldırıldığı, 117 kişinin de ayakta tedavi edildiği belirtiliyor.

Lübnan parlamentosunun güvenliği ateş açıldığı yönündeki iddiaları yalanladı

Lübnan parlamentosunun güvenlik görevlileri, Beyrut’taki protestolar sırasında ateş açıldığı yönündeki iddiaları yalanladı.

LBCI News televizyonu, güvenlik yetkililerinden gelen açıklamayı şöyle aktardı:

“Gerçek mermilerle ateş açıldığı şeklindeki suçlamalar çok şüpheli görünüyor. Görevimizin parlamento binasını korumak olduğunu vurguluyoruz.”

Daha önce Sputnik muhabiri, güvenlik güçlerinin göstericileri dağıtmak için ateş açtığını aktarmıştı.

Göstericiler iki bakanlık binasına girdi

Lüvbnanlı MTV televizyonunun haberine göre Beyrut’ta sokağa çıkan göstericiler, Dışişleri Bakanlığı binasının yanı sıra Ekonomi Bakanlığı binasını bastı.

Daha önce Sputnik muhabiri, göstericilerin Dışişleri Bakanlığı binasına girdiklerini, ardından askerlerin de binaya girdiğini aktarmıştı.

Lübnan Başbakanı Diyab: Beyrut’taki patlamanın nedeni yolsuzluk

Lübnan Başbakanı Hassan Diyab, Beyrut Limanı’ndaki patlamanın Lübnan’daki yolsuzluktan kaynaklandığını açıkladı.

Diyab, vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada Beyrut Limanı’ndaki patlamanın Lübnan’daki yolsuzluktan kaynaklandığını ifade etti.

El Mayadin televizyonunun sözlerini yayınladığı Diyab, “Limanı sarsan patlama yolsuzluktan kaynaklandı” diye konuştu.

Diyab ayrıca krizi aşmak amacıyla erken parlamento seçimleri önerisinde bulunacağını ifade etti:

“Kabinenin bir sonraki oturumunda erken parlamento seçimlerinin yapılması için öneri sunacağım."

Öte yandan eylemciler, Şehitler Meydanı'nda yan yana dizilen temsili darağaçlarına Meclis Başkanı Nebih Berri ile Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın fotoğraflarını astı.

Beyrut Limanı'nda 4 Ağustos'ta patlayıcı maddelerin bulunduğu 12 numaralı depoda önce yangın çıkmış ardından tüm Beyrut'u sarsan çok güçlü patlama meydana gelmişti.

Lübnan Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, söz konusu patlamada hayatını kaybedenlerin sayısının 158'e yükseldiği yaralı sayısının da 6 bini aştığı belirtildi.

Beyrut Valisi Mervan Abbud, Beyrut Limanı'nda meydana gelen patlamanın yol açtığı zararın 10 ila 15 milyar doları aşabileceğini belirtmişti.

Editör: İsveç Gündemi