Kudüs Yüksek İslami Heyeti Başkanı ve Mescid-i Aksa İmamı Şeyh İkrime Sabri, Mescid-i Aksa'daki cuma hutbesinde, ABD Başkanlığına seçilen Donald Trump'ın kampanya döneminde gündeme getirdiği İsrail'deki Amerikan Büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşıma vaadini değerlendirdi.
Söz konusu vaadin Kudüs'ü işgal altında kabul eden uluslararası kararlarla çeliştiğini vurgulayan Sabri, bunun aynı zamanda Filistinlilerin haklarından vazgeçmek anlamına geleceğini söyledi.

Mescid-i Aksa İmamı Sabri, "Bu vaadin gerçekleşmesi ABD'nin Kudüs'ü Yahudi başkenti olarak tanıması, dolayısıyla yalnızca Filistin halkına değil tüm Arap ve Müslümanlara karşı yeni bir savaş ilanı anlamına gelir. Çünkü Kudüs Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in göğe yükseldiği miraçtır." dedi.

İsrail'in Aksa'ya yönelik ihlallerine de dikkati çeken Sabri, son olarak Yahudilerin İsrail polisi korumasında Harem-i Şerif'e baskın düzenlediği saatlerin uzatılmasıyla içeri giren yerleşimci sayısının artırıldığını belirtti. Sabri, "Eğer daha önce Aksa bir tehlike altında diyorsak, şimdi bir değil çok tehlike altında diyebiliriz." diye konuştu.
Editör: İsveç Gündemi