Koronavirüsün en çok vurduğu Avrupadaki ülkelerin başını İspanya, İtalya, İngiltere ve Fransa çekiyor.

Şuana kadar tespit edilen vaka ve can kayıpları noktasında Avrupa'nın tümünden daha fazla can kaybının yaşandığı dört ülkede virüs hızı yavaşlamış görünse de hala en çok vaka ve can kayıplarının yaşandığı ülkeler sıramalasında başı çekiyorlar.

İspanya'da şuna kadar tespit edilen toplam vaka sayısı 264 bin 633 olurken, hayatını  kaybeden kişi sayısı 26 bin 621 olarak kayıtlara geçti.

İngiltere'den sonra en çok can kaybının yaşandığı İtalya'da çok sert önlem ve karantinalara rağmen tespit edilen vaka sayısı 218 bin 268'e yükseldi. İtalya'da şuana kadar covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı 30 bin 395 olarak kayıtlara geçti.

Önce sürü bağışıklığı uygulamaya çalışan ancak daha sonra sert önlemler almasına rağmen virüsü durdurmayı başaramayan İngiltere'de tespit edilen vaka sayısı 215 bin 260'a yükseldi. Virüs bağlantılı can kayıpları ise 31 bin 587'e yükseldi.

Avrupanın diğer en çok vaka ve can kaybının yaşandığı ülkesi Fransa, şuana kadar tespit edilen vaka sayısının 176 bin 658 olduğu ülkede hayatını kaybeden kişi sayısı 26 bin 310 olarak kayıtlara geçti.

Editör: İsveç Gündemi