İsveç'te şuana kadar onaylanan toplam vaka sayısı 519 olurken, koronavirüs bağlantılı bir kişi hayatını kaybetti ve İsveç'te bir öğrencininde Jönköping şehrinde koronavirüse yakalandığı bildilrildi.

İsveç Başbakanı Stefan Löfven, koronavirüsünün hızla yayılması nedeniyle geçici bir süre 500 kişiyi aşan programların yasaklandığını açıkladı.

İsveç'te yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakasının çok hızlı yayılması nedeniyle Halk Sağlık Dairesi'nin, 500 kişiden fazla topluluğun biraraya gelmesini sağlayan organizasyonların iptal edilmesi önerisi hükmet tarafından kabul edildi.


Norveç koronavirüsün başladığı günden bu yana en zor gününü dün yaşadı. Dün 228 yeni vakanın doğrulanmasıyla birlikte ülkede toplam vaka sayısı 631 oldu.

Danimarka koronavirüsün yaygınlaşmasını önlemek için çok sert önlemler aldığını duyurdu. Dün gece itibarıyla doğrulan toplam vaka sayısı ülkede 514 olmuştu.

Okulları kapatan ve konser ve organizasyonları yasaklayan önemli kararlar alındı.

Danimarka başbakanı, keskin önlemler almazsak, toplumumuz daha büyük risklerle karşı karşıya kalabilir yorumunda bulunmuştu.

Filandiya kuzey ülkelerinde şuana kadar en az vakaların görüldüğü ülke olarak öne çıkıyor. Ancak düne kadar ülke genelinde toplam vaka sayısı 25 ken birden ortaya çıkan vakalarla birlikte sayı 65'e sıçradı.

Finlandiya'da henüz alınan sert önlemler bulunmuyor ancak koronavirüsle mücadele konusunda önemli çalışmalar olduğu biliniyor.

Editör: İsveç Gündemi