Dünya genelinde on binlerce kişiye bulaşan ve şu ana kadar 2 bin 746 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüs (Kovid-19) kuzey kutbuna da ulaştı.

İsveç'te bu güne kadar doğrulanmış bir koronavirüs vakasına rastlandı. İsveç ülke olarak çok ciddi çalışmalar yürütürken, Uppsala'da olası koronavirüs salgınına karşı şuna kadar yüzlerce testler yaptı. Silahlı Kuvvetlerininde dahil olduğu bir koronavirüs tatbikatı yaıldı.

Dün Finlandiya başta olmak üzere, Norveç ve Danimarka'da da birer vaka bulunması üzerine İskandinavya'da hareketlilik arttı.

Danimarka'da sağlık yetkilileri İtalya'da kayak tatiline giden bir kişiye koronavirüs teşhisi konduğunu duyurdu. Karantinaya alınan hastanın virüs semptomları olduğu ancak durumunun iyi olduğu belirtildi. Virüsün bulaştığı kişinin Danimarka TV2'nin çalışanı olduğu ortaya çıktı.

Danimarka TV2, virüs bulaşmış kişinin TV kanalının çalışanlarından biri olduğunu bildirdi. Pazartesi günü kayak tatilinden dönmüştü. Dün semptomları vardı. Karantinaya alınan kişinin test sonuçlarında covid-19  enfekte olduğu doğrulandı.

Norveç'te de bir kişide koronavirüs tespit edilirken, dün Finlandiya'da da bir kadında koronavirüs teşhisi konuldu.

İskandinavya'da görülen vakalardan sonra sınır ülkelerde tedbirler artırıldı ve uyarılar yapıldı. İtalya'da salgının yaygınlaşması Avrupa'nın birçok ülkesinde endişeye neden oluyor.

Editör: İsveç Gündemi