Avusturya ve Almanya'da yapılan bir anket, bu ülkelerde yaşayan Müslümanlara yönelik saldırıların arttığını, her üç kişiden ikisinin en az bir kez ırkçı saldırıya maruz kaldığını gösterdi.

Türk mühendisler tarafından geliştirilen "XPeople" adlı elektronik oylama sistemiyle "Avrupa'da Irkçılık Araştırması" kapsamında bir anket yapıldı.

Avusturya ve Almanya'da yaşayan Türk kökenli Müslümanların katıldığı ankette, bu kişilere sözlü veya fiziki olarak ırkçı saldırıya maruz kalıp kalmadıkları soruldu. Binin üzerinde katılımcıyla yapılan anketin sonuçlarına göre, son bir yıl içinde her üç kişiden ikisi en az bir kere ırkçı mağduriyet yaşadı, her 11 kişiden biri ise fiziksel saldırıya uğradı.

Ankete göre, Avusturya'da son bir yılda sözlü ve fiziksel saldırıya maruz kalanların oranı yüzde 72,3 oldu. Bu sayının yüzde 8,9'unu fiziksel saldırı, yüzde 63,4'ünü sözlü saldırı oluşturdu.

Almanya'da ise sözlü ve fiziksel ırkçılığa maruz kalanların oranı yüzde 63,8 oldu.

"Irkçılığın son 1 yıl içinde arttığını düşünüyor musunuz?" sorusuna Avusturya'da yüzde 89,9, Almanya'da ise yüzde 87,1 "evet" cevabı çıktı. Irkçılığın özellikle Müslümanlara yönelik yapıldığını düşünenlerin oranı Avusturya'da yüzde 88,6, Almanya'da yüzde 81,8 oldu.
Editör: İsveç Gündemi