Almanya’nın Rheinland-Pfalz eyaletindeki Ludwigshafen şehrinde 16 yaşındaki Nisa Nur Yurt’tan bir haftadır haber alınamıyor. 8 Nisan 2022 Cuma sabahı evden okula gidiyorum diye çıkan 9. Sınıf öğrencisi bugüne kadar yapılan tüm aramalara rağmen akıbetinden haber alınamıyor. Perişan olan Yurt ailesi, kızlarının bir an evvel bulunmasına yardım edilmesi çağrısında bulundu.


 
HER YERDE ARANIYOR
Konu ile ilgili olarak gazetemize bilgi veren aile, yaklaşık 1 yıl öncesine kadar hayat dolu olan kızlarının sosyal medyada radikal gruplarla bağlantıya geçtikten sonra hal ve tavırlarının değiştiğini ve birdenbire çarşafa bürünmek istediğini belirtti. Kızlarının beyninin yıkandığını ve kandırıldığına inanan aile, perişan olduklarını ve kızlarının bir an önce bulunması için kendilerine yardım edilmesi çağrısında bulundu. 5 çocuklu aile babası Nejmi Yurt, kızının evde herhangi bir sorunu olmadığını ve evi terk edecek bir çocuk olmadığını kaydetti. 1 haftadır nerede olduğuna dair hiçbir bilgileri olmadığını da vurgulayan acılı baba, “Kızımızı istiyoruz. Kimler yanında tutuyorsa geri göndersinler” şeklinde konuştu.

GÖZÜ YAŞLI ANNE “NEREDEYSEN ÇIK GEL”
Nisa Nur’u çok özlediğini gözyaşları içinde anlatan anne Naringül Yurt ise, kızının kandırıldığına inandığını belirterek, kızının bir an önce geri dönmesini beklediklerini kaydetti. Acılı anne, “Nisa’m günlerdir uyumuyoruz. Neredeysen çık gel. Onlar sana cenneti vadediyorlar. Cennete kimin gireceğini Allah’tan başka kimse bilemez. Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum. Herkese yardım ediyor. Kızımın bulunmasına da yardım etmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu. Öte yandan ailenin kızlarını bulunması esnasında en büyük desteği sunan Uluslararası Demokratlar Birliği (UİD) Rhein-Neckar Bölge Başkanı Osman Gökalp, bu süreçte gerek Alman gerekse Türk yetkililerle irtibat halinde olduklarını belirterek, kayıp Nisa kızımızı en kısa sürede bulunmasını ümit ettiklerini ifade etti.

Editör: İsveç Gündemi