İsveç basınında da geniş yer bulan habere göre, anne Lisa Holmqvist'in farklı hastalıkları bulunuyor. Ağır hasta olduğu belirtilen kadının olası bir koronavirüs kapmasının ölümüne neden olacağı belirtildi.

Holmqvist ailesi, çocuklarıyla dünya turuna çıkmak için Stockholm'de sahip oldukları her şeyi satarak geziye çıktığı bildirildi.

Corona virüs dünyayı sarmaya başladığında Maldivler'de olan aile İsveç'e dönmek için plan yaptıkları ancak 5 yaşındaki Beata ve 3 yaşındaki Colette çocukları biraz rahatsız oldukları için uçuşlarını erteleyerek biraz daha beklemeye karar verdiği belirtildi.

Aile babası Joel Holmqvist, çocukların çoğu zaman olduğu gibi grip olduklarını ama doğru olanı yapmak istediklerini ve çocukların durumunu izlediklerini ifade eden baba, çocukları doktora götürdüklerinde birinde ateşin 37,17 diğerinde ise 37,5 çıktığı durumun çokta riskli olmadığı ancak çocukları kontrol eden doktorun ailenin daha önce Malezya'da bulunduğunu fark ettiği ve bu nedenle kontrol altında kalmaları gerektiğini belirtti.

Çocuklarda koronavirüs testi negatif çıktı. Fakat aynı zamanda, Lisa aniden menenjit, idrar yolu ve fallop tüplerinden şikayet ettiği söylendi. Küçük adalardan birindeki hastaneye başvurarak yardım alan aile, koronavirüs taşıdığından korktuklarını ve gecenin ortasında çanlarını toplayarak bir teknede kaldıklarını belirten Joel, sabah gelen bir telefonla yeni bir hastanede tedavi için görmeleri gerektiği kendilerine bildirildiğini söyledi.

Hastaneye gittiklerinde kendilerinin karantinaya alındığını ve karantina ortamının hiç sağlıklı olmadığını söyledi.

Lisa, güçsüzlük hissini korkunç olarak nitelendirerek: "Hayatımdan endişeliyim çünkü ciddiyim ama en önemlisi çocuklarımın hayatları için! Sıvı eksikliğinden ağlıyorlar ve hem beni hasta görmekten hem de ne olduklarını ya da ne olduğunu bilmekten endişe ediyorlar" dedi.

Aile çaresiz olduğunu ve nasıl döneceklerini bilmediklerini dile getirerek, yetkililerin yardım eli uzatmasını beklediklerini söyledi.

Editör: İsveç Gündemi