Almanya'nın Frankfurt kentinde açılacak Avrupa Merkez Bankası'nın yeni binası, şiddetli protestolara neden oldu. Göstericiler onlarca polis aracını ateşe verdi


Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) Frankfurt'taki yeni merkezi bugün protesto gösterileri eşliğinde açılıyor. Olağanüstü güvenlik önlemlerinin alındığı kentte polis araçları nda dahil olmak üzere otomobiller ateşe verildi.ateşe verildi.

DW'nin haberlerine göre, Frankfurt şehir merkezinde önlem alan polislere taş atıldı, bir polis yaralandı. Göstericiler bazı önemli kavşakları da ulaşıma kapadı.

Çöp konteynırları ve otomobiller ateşe verildi. AMB binası yakınlarında bir polis aracı maskeli göstericiler tarafından ateşe verildi. Polis, göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullandı.

Frankfurt'taki AMB karşıtı protesto gösterileri Blockupy hareketi tarafından organize ediliyor. Birçok küreselleşme karşıtı örgüt ve kurum Blockupy çatısı altında yer alıyor.

ACI REÇETELERİN SORUMLUSU AMB

Blockupy hareketi, Avrupa'nın birçok ülkesine dayatılan tasarruf programları ve yoksullaşmanın sorumlusu olarak AMB'yi görüyor.

Frankfurt polisi gösterilere yaklaşık 10 bin kişinin katılımını bekliyor. Blockupy taraftarları öğleden sonra Frankfurt şehir merkezinde bir yürüyüş ve miting düzenleyecek.

Dünya Bülteni
Editör: İsveç Gündemi