Norveç seyahat tavsiyesini genişletiyor ve ayrıca Värmland, Västernorrland, Norrbotten ve Gotland kırmızı bölgeler olarak listeye aldı.

Yalnızca Kalmar henüz Norveç tarafından kırmızı listeye alınmadı ve hala sarı bölge olarak sınıflandırılmaktadır. Ek olarak, Norveç'in, İskandinav ülkeleri dışında Avrupa genelinde kırmızı bir liste hazırladı.

Cumartesi itibariyle sadece bir İsveç bölgesi sarı renkte olacak ve İskandinav bölgesi dışındaki Avrupa'nın tamamı kırmızı listeye alınıyor.

Hükümet bugün yaptığı açıklamada, Cumartesi gece yarısından itibaren geçerli olacak yeni seyahat tavsiyelerini kabul etti.

Avrupa'da neredeyse hiç sarı ülke kalmadı, ancak şimdi Kıbrıs, Lihtenştayn ve Letonya da listeye dahil ediliyor. İskandinav bölgesi dışındaki tüm Avrupa bu nedenle kırmızı listeye dahil edildi.

İsveç'in Värmland, Västernorrland, Norrbotten ve Gotland bölgeleri de kırmızı listeye alındı.
Hükümet, FHI'nin bu hafta başlarında önerdiği şekilde karar aldı.

Şimdi tatile gidecekseniz, eve geldiğinizde karantinaya alınmanıza gerek kalmadan gidilecek neredeyse hiç bölge yok. İsveç'te sadece bir sarı bölge kaldı, o da Kalmar. Finlandiya'da çok sayıda sarı bölge var, ancak Danimarka'daki tüm bölgeler kırmızı listeye alındı.

Finlandiya'da iki yeni bölge kırmızı listede:  Vaasa Hastane Bölgesi ve Kuzey Karelia Hastane Bölgesi yasaklı listeye alındı.

Not: Hükümet, gerekli değilse sarı bölgelere gitmekten de kaçınılmasını istiyor.

Dışişleri Bakanlığı basın açıklamasında, açıklanan kriterler nedeniyle: İskandinav bölgesi dışındaki tüm Avrupa'nın artık enfeksiyon haritasında kırmızı olduğu anlamına geliyor.

Editör: İsveç Gündemi