Yeni Trend vahşi doğada ev kiralamak...

Hafta sonu kısa kaçamaklar için birçok İsveçli Luleå'nın yedi kilometre dışındaki yoğun ormanlık alan ve doğa el değmemiş bu bölgeyi tercih ediyor. 

Bu bölgede İsveçli Carl-Magnus Helgegren'in Airbnb'den kiraladığı üç kulübesi var ve tenhalara olan ilginin arttığını söylüyor.

Helgegren, "Bence biz İsveçliler, sahip olduğumuz varlıkları görmekte biraz yetersiz kaldık" diyor.

Pencerenin dışına çıkan geyikler hariç, kar dokunulmaz bir şekilde uzanıyor. Suyun kenarında küçük bir kulübede, koltuk TV'ye değil pencereye doğru duruyor. Carl-Magnus Helgreen'in kiraladığı kabinlerdeki gerçek bu.

En büyük misafir grubu, rahat olduğu bir yere gitmek isteyen çiftlerdir diyen Carl-Magnus Helgegren, bir ateş yakıp gölün manzarasını seyredin ve hayatınızı yaşayın.

Her şey, Carl-Magnus'un arazideki kulübesini kiraladığında tesadüfen başladı. Şimdi üç kır evi kiralıyor ve 2018'de Airbnb'nin rezervasyonlar listesinde kısa sürede en çok tercih edilen konaklama yerleri başında geliyor.

Kuzey ışıklarını görmek çok popüler, birçoğu listede var.

Daha fazla İsveçli Norrland'ı keşfetti

Carl-Magnus'un geçmiş misafirlerinin yüzde 95 yabancı turistti. Hepsi eksi 25 derece ve kuzey ışıklarıyla İsveç doğasını hayal eden Almanlar, Fransızlar, Amerikalılar ve İngilizlerdi. İsveçliler gecikti.

Daha önce hiç Åre'nin kuzeyinde bulunmayan Stockholm veya Skåne'den misafirim var diyor Carl-Magnus Helgegren.

Ayrılanlara artan ilgi

Dijital dünya, çevre bilinci veya doğa sevgisi. Sebebi ne olursa olsun, Carl-Magnus gözden uzak konutlara olan ilginin arttığını söylüyor.

Bir trend farkettim, herkes doğada bir şeyler yapmak istiyor denildi.

Ayrı konaklama birimleri sadece Norrland'da değil, tüm dünyada var. İşte Airbnb'den kiralanan beş ayrı konaklama yeri.

1. Kalle's Inn Glassshouses - Finlandiya

Finlandiya'daki Mustasaari'de, bu cam evler yıldızlara bakmak veya kışın kuzey ışıklarını görmek için mükemmeldir. Her bir cam ev, denizin ve ufkun muhteşem manzarasını sunar ve tesis bünyesinde bir sauna bulunmaktadır.

2. Off-grid Adobe Dome in the Desert – Texas

Bu kubbe Terlingua, Teksas'ta bulunuyor. Çölün ortasında yer alan bu konaklama yeri, güneşin, gün batımının ve yıldızlı gökyüzünün izlenmesi için ziyaretçilerin ilgisini çeken bir mahremiyet sunuyor.

3. Skylodge Adventure Suites – Peru

Bir dağ duvarındaki küçük bir evde mi yaşamak istiyorsun? O zaman burası senin için mükemmel bir yer. Urubamba Vadisi'nde, dağ duvarından sarkabileceğiniz ve manzaranın tadını çıkarabileceğiniz bu eşsiz konaklama birimi var ve konaklama o kadar uzak ki yürüyüşe çıkmanız ve tüm yolu tırmanmanız gerekiyor.

4. Dome in the Desert – Kaliforniya

Joshua Tree National Park'ta bu konaklama hem tenha hem de nispeten merkezidir - Joshua Tree'nin restoran ve eğlence mekanlarının bulunduğu şehir merkezine gidebilirsiniz. Ama herkesten uzak olmak istiyorsanız, kubbede kalabilir, oyun oynayabilir ve yıldızlara bakabilirsiniz.

5. Off-grid itHouse – Kaliforniya

Pioneertown'da, Joshua Tree Ulusal Parkı'nın yakınında, Airbnb'nin en çok kiralananlarından biri olan bu modern konaklama yerinde; Ev güneş enerjisi ile çevre dostudur ve evin birçok büyük penceresinden muhteşem manzaralar sunan çölde yer almaktadır.

Editör: İsveç Gündemi