IKEA restoranlarından İsveç köftesi olarak popüler olan köfte ve bazı yemeklere özel ilgi duyan ingilizler için evde IKEA köftelerini pişirmeleri için tarifler veriyor.

Kendi IKEA köftelerinizi yapın

Mobilya devi, ünlü İsveç yemeği için altı adımlık bir tarif paylaşıyor, böylece hayranlar bunu evlerinde pişiriyor.

Ülkenin dört bir yanındaki insanlar en sevdikleri restoran ve kafelerde alışık oldukları yemekleri yiyemiyorlar. İngiltere karantina sürecinde dördüncü haftasına giriyor.

McDonald's, Greggs ve Pizza Express de dahil olmak üzere düzinelerce favori adresler, yemek tutkunlarının popüler yemeklerini evde hazırlayabilmeleri için gizli tariflerini paylaştı.

IKEA ünlü köfteleri için DIY yöntemini serbest bırakmak için bandwagon'a atladı.

İnsanlar tarafından çok sevilen yemeği altı basit adımda nasıl yeniden yaratabileceklerini ortaya koyan IKEA, hayranlarına bazı lezzetli köfteler yapmalarını, genellikle mobilyalarına bırakılan bir başarıya meydan okuyor.

Mobilya devinin kafesini ziyaret edenler için popüler bir seçim olan İsveç köftesi, genellikle sıcak servis edilir, ancak İsveç Gıda Pazarı'nda dondurulmuş olarak da mevcuttur.

İngiltere'deki 22 mağazanın tamamı karantina başlangıcında kapanırken, bazı gıda pazarları kilit işçilere, korunmasız müşterilere ve iş arkadaşlarına tekrar açıldı ve onlara temel gıda ürünlerini satın alma fırsatı verdi.

Wembley ve Gateshead mağazalarının otoparkları, NHS personeli için açık test merkezlerine dönüştü.

Burada, FEMAIL'e evde yemeği yapmak için basit bir yöntem söylüyorlar.

EVDE IKEA KÖFTESİ NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

Köfte için

· 500 gr dana kıyma
· 250 gr domuz kıyması
· 1 adet ince doğranmış soğan
· 1 diş sarımsak (ezilmiş veya kıyılmış)
· 100 gr ekmek kırıntıları
· 1 yumurta
· 5 yemek kaşığı tam yağlı süt
· Ayarında biber ve tuz

Krema sosu için

· Yağ çizgisi
· 40 gr tereyağı
· 40 gr sade un
· 150 ml sebze suyu
· 150 ml sığır eti
· 150 ml kalınlığında çift krem
· 2 çay kaşığı soya sosu
· 1 çay kaşığı Dijon hardalı

YÖNTEM

Köfte için

1. Sığır eti ve domuz eti kıymayı birleştirin ve iyice karıştırın. İnce doğranmış soğan, sarımsak, ekmek kırıntıları, yumurta ekleyin ve karıştırın. Sütü ekleyin, tuz ve karabiberle iyice baharatlayın.

2. Karışımı küçük, yuvarlak toplar şeklinde şekillendirin. Temiz bir tabağa koyun, örtün ve buzdolabında 2 saat saklayın (pişirirken şekillerini korumalarına yardımcı olmak için).

3. Bir tavada yağı orta ateşte ısıtın. Sıcakken, köftelerinizi yavaşça ekleyin ve tamamen kahverengi alana devam edin.

4. Kızartıldıktan sonra, fırına dayanıklı bir kaba koyun ve üzerini kapatın. Sıcak bir fırına (180 ° C veya 160 ° C fan) yerleştirin ve 30 dakika daha pişirin.

İsveç krema sosu

5. Tavada 40 gr tereyağını eritin. 40gr unu çırpın ve pişirmeye devam edin, 2 dakika boyunca sürekli karıştırarak unu pişirin. 150ml sebze suyu ve 150ml sığır eti ilave edin ve karıştırmaya devam edin. 150 ml kalınlığında çift krema, 2 çay kaşığı soya sosu ve 1 çay kaşığı Dijon hardalı ekleyin. Bir kaynamaya getirin ve sosun kalınlaşmasına izin verin. Karıştırmaya devam edin.

6. Yemeye hazır olduğunda, kremalı püre veya mini yeni haşlanmış patates gibi en sevdiğiniz patateslerle servis yapın.

Editör: İsveç Gündemi