Bütün talep ve tepkilere rağmen okullarla ilgili adım atmayan İsveç hükümeti, Halk Sağlık Kurumu'nun tavsiyelerine sadık kalmayı devam ettiriyor.

İsveç'te resmi rakamlara göre bugün doğrulanan vaka sayısı 124 olurken, yaklaşık beş saattir yeni bir veri güncellemesi yapılmadı.

Teyit edilen vakarlar şöyle 13 Mart 2020: Kalmar: 1, Östergötland: 6, Skåne: 31, Kronoberg: 2, Stockholm: 42, Västra Götland: 18, Värmland: 3, Halland: 9, Västmanland: 3, Jämtland: 3, Sörmland: 6 olarak kayıtlara geçti.

Peki İsveç'te bugün neler yaşandı.

Sağlık, eğitim ve siyasi olarak İsveç'te çok yoğun bir gündem bulunuyordu. Aieleler okulların tatilini özellikle beklerken, İsveç'te yetkililer okulların tatil olmasının ekonomik ve farklı olumsuz etkileri olabileceğini dile getirerek, okulların kapanmasının anlamsız olduğunu ifade etti.

Türkiye İsveç'te dahil olmak üzere, Avrupa'nın 9 ülkesine tüm uçuşları durdurduğunu duyurdu.

Gün içinde, Bulgaristan, İspanya koronavirüs nedeniyle OHAL ilan ederken, Danimarka ve Polonya'da tedbir amaçlı olarak sınırlarını kapattığını duyurdu.

Akşam saatlerinde ABD acil durum ilan ederek, riskin yüksek olduğuna vurgu yaptı.

Dünya Sağlık Örgü Pandeminin küresel olarak ne zaman zirve yapacağını tahmin etmek zor diyerek, risk seviyesini arttırdı.

İtalya'da bugün yine yüzlerce insan hayatını kaybederken, İran'da da ölümler korkunç seviyeye ulaştı.

Yunanistan yine sert önlemler alan ülkeler arasında yer alıyor. Yunanistan'da buluna Mülteci kamplarıyla ilgili de uluslararası uyarılar geldi. Olası bir koronavirüs salgını olması halinde sonuçlarının çok ağır olacağı belirtildi.

Koronavirüs dünya gündeminde en etkili şekilde yer alırken, bütün medya kuruluşlarında da tabir yerindeyse virüs haberleri dışında haber görmek pek mümkün olmadı.

Koronvirüs spor dünyasını da çok etkili bir şekilde vurdu. İtalya'da birçok futbolcu da koronavirüs tespit edildi.

Henüz tedavisi olmayan koronavirüsün dünyayı daha ne kadar kaos ortamında bırakacağı belirsizliğini koruyor.

Editör: İsveç Gündemi