Oslo, komşu bir belediyede İngiliz koronavirüsünün keşfedilmesinin ardından sert önlemler aldı.

Mağazalar, spor salonu ve Systembolaget'in Norveç'teki karşılığı olan Vinmonopolet kapanma kararı alındı.

Duyurudan sonra Vinmonopolet dışındaki kuyruklar büyüdü.

Cumartesi günü, Norveç Sağlık Bakanı Bent Hoie'den koronavirüsün yeni İngiliz mutasyonunun yayılmasını yavaşlatmak için yeni bilgiler geldi. Oslo ve yakındaki diğer on bölge, bugüne kadar toplumu en sıkı şekilde kapatmaya doğru ilerliyor.

Tedbirler, diğer şeylerin yanı sıra, Vinmonopolet (Systembolaget'in Norveç eşdeğeri) dahil olmak üzere mağazaların ve alışveriş merkezlerinin kapanacağı anlamına geliyor. Eczaneler, marketler ve benzin istasyonları için istisnalar yapılmaktadır.

Aynı zamanda, anaokulları ve okullar da kapatılabilir dendi.

Vinmonopolet dışında kuyruk

Sağlık Bakanı, tedbirler kapsamındaki belediyelerde yaşayanları bölge dışına çıkmamaya da çağırdı.

Basın toplantısında Hoie, "Vatandaşlardan kendi belediyenizde kapalı olan şeyleri kullanabilmek için başka belediyelere gitmemelerini rica ediyorum" dedi.

Duyurudan sonra Vinmonopolet dışındaki kuyruklar büyüdü. Aftonbladet'in Norveç'teki Bærum ve Strömmer'den aldığı görüntüler, insanların Vinmonopolet'te nasıl sıraya girdiğini gösteriyor.

Aslında mağazalar saat 12'ye kadar açık olacaktı, ancak bunun yerine Cumartesi günü açmamayı tercih etti.

VG haberine göre, Vinmonopolet, dokuz belediyede 45 mağazayı kapattı.

Norveç'te yeni varyant ile ilgili kısıtlamalar getirilirken, İsveç Halk Sağlığı Kurumu'da son 14 gün içinde Norveç'te bulunan herkesin test yaptırması çağrısında bulunarak, bugünden itibaren Norveç'ten İsveç'e girişlerde test isteneceğini duyurdu.

Editör: İsveç Gündemi