Fransa'da bir orman yangını sadece bir günde patlayarak büyüdü. Yetkililer yangının sabotaj olduğuna inanıyor.

Gérald Darmanin, bu sabah bir saat içinde sekiz yangın çıktığını söyledi.

Fransa'da yangın devam ediyor. Edinilen bilgilere göre geçen ay çıkan orman yangınının yakınında bir yangın daha sürüyor. 

- Bu büyük bir yangın. France24'ün bildirdiğine göre, bölgesel kurtarma servisinden Marc Vermeulen, geçen ayki Landiras yangınından çok daha yoğun ve daha hızlı yayıldığını söylüyor.

Fransa'nın Bordeaux kentinin güneyindeki Gironde bölgesinde Salı günü orman yangını çıktı.

Sadece bir gün sonra, yangın 6.000 hektardan fazla alanı yok etti ve 10.000 kişi tahliye edildi. Yayılma patlayıcı olarak tanımlanıyor ve Fransa içişleri bakanına göre, yangınların birçoğunun sabotaj sonucu çıkmış olabileceğine dair şüpheler var.

Le Parisien'in haberine göre, - İçişleri Bakanı Gérald Darmanin,  bu sabah birbirinden birkaç yüz metre uzaklıkta bir saat içinde sekiz yangın çıktığını ve bunun son derece olağandışı olduğunu söyledi.

İsveç yangınların yoğun yaşandığı Fransa'ya yangın söndürme uçağı gönderdi.

Yaklaşık 1000 itfaiyeci, dokuz uçak ve iki helikopterle birlikte alevlerle mücadele ediyor. Altı itfaiye aracı alev aldı.

Reuters'in bildirdiğine göre, şimdi, diğerlerinin yanı sıra İsveç ve İtalya, içişleri bakanına göre uçakla katkıda bulunacak.

Almanya'da PKK yandaşları Türkiye'nin Hannover Başkonsolosluğuna saldırdı Almanya'da PKK yandaşları Türkiye'nin Hannover Başkonsolosluğuna saldırdı

Siviller evlerini terk ediyor

Yetkililer şimdi bölgedeki halkı olası tahliyelere hazırlanmaya çağırıyor. Sakinlerden önemli evraklar hazırlamaları, gerekirse birkaç eşya ve mümkünse evcil hayvanlarıyla evlerini boşaltmaları isteniyor.

43 yaşındaki Elaine, evini terk etmek zorunda kalan ve geçici bir barınağa tahliye edilen binlerce kişiden biri.

Elaine, France24'te "Dün gece ön kapıyı açtım ve önümüzde kırmızı bir duvar vardı, gökyüzü gürledi" ifadeleri kullandı.

Editör: İsveç Gündemi