Reputation Institute tarafından yapılan araştırma ve anket çalışmasına G8 ülkelerinden 58 bin kişinin en saygın ülke noktasında soruları yanıtladı.

55 ülkeyle yarışan İsveç anket sonuçlarına göre üçüncülükten birinliğe yükselerek en saygın ülke sıralamasından zirveye oturdu.

Ekonomik, yönetişim, cazip yaşam koşulları ve ortamı başta olmak üzere; etik ve şeffaflık yüksek olduğu, yolsuzluğun düşük olduğu yönleriyle öne çıkan İsveç zirveyi ilerici sosyal ve ekonomik politikalara sahip bir ülke olması nedeniyle birincilikle taçlandırıldı.

Çalışmayı yapan Reputation Institute'den Nicolas George Trad "İsveç yüksek ahlaklı, cömert, adaletli ve çevreye duyarlı bir ülke olarak öne çıkıyor" dedi.

İsveç ve diğer İskandinav ülkleri ve Avrupa ülkelerini geride bırakarak zirveye otururken, İsveç'i Filandiya ikinci olarak takip ederken, İsviçre üçüncü, Norveç ise dörtüncü oldu.

Yeni Zellanda, Avustralya ve Kanada'da ilk on arasına girerken, en alt sınıfta Irak, İran, Nijerya, Rusya ve Suudi Arabistan gibi ülkeler yer aldı.

Editör: İsveç Gündemi