IŞİD’in infaz videolarında yer alan ‘Cihatçı John’ lakaplı Muhammed Emvazi’nin yakın adamlarından olan Aine Lesley Davis (31), İstanbul’da geçen hafta gözaltına alınmıştı. Antalya’da gerçekleşen G20 zirvesi sırasında gazetecilere adının açıklanmaması şartıyla konuşan bir Türk yetkili, İngiliz vatandaşı Aine Lesley Davis’in İstanbul’da, Paris ile aynı gün gerçekleşecek bir saldırı planladığı söyledi.

“Büyük bir saldırıyı önledik” diyen yetkili, Davis ve beraberindeki kişilerin İstanbul’da planladıkları saldırının Paris’te yaşanan ile benzer olduğunu vurguladı. Davis’in örgüt için kilit bir rolü olduğunu belirten yetkili, teröristin tek başına değil bir grupla beraber yakalandığını söyledi. Reuters’a konuşan başka bir yetkili ise, Türkiye’de IŞİD bağlantılı olduğu düşünülen bin kişinin gözaltına alındığını, 300’ünün tutuklu olduğunu belirtti. 
Hapiste müslüman oldu

İngiliz basınına göre, uyuşturucu ve silahlı saldırırı suçları nedeniyle tutuklanan Davis, yedi ya da sekiz yıl önce hapiste olduğu sırada İslamiyete geçti. İngiliz vatandaşı Davis’in eşi Emel El-Vahabi (28), IŞİD’e fon sağladığı gerekçesi ile hapse atılmıştı.  

Kaynak: Ülke Haber
Editör: İsveç Gündemi