Caniyev, Rusya'nın önemli kabadayılarından Ermeni asıllı Ded Hasan'ın ölüm emrini veren kişi olarak biliniyor. Caniyev aynı zamanda mahkemede babasını tutuklatan hakimi öldürmekle de tanınıyor.
İstanbul’da dün gece Beşiktaş’ta bir otelden çıkan Azerbaycan plakalı lüks cipe çapraz ateşle silahlı saldırı düzenlenmişti.

Saldırıda Azeri işadamı yaralanırken, şoförü kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Azerbaycan basını bugün saldırıya uğrayan kişinin ünlü mafya lideri Rövşen Lenkeranski (Caniyev) olduğunu iddia etti. Azerbaycan’ın haber Sitelerinden yeniçag.az sitesinde yer alan haberde, mafya lideri olduğu öne sürülen Lenkeranski’nin yakın koruması, Dubai`den yeni döndüklerini ve yemekten ayrılırken saldırıya uğradıklarını söyleyerek durumunun kritik olduğunu ifade etti. Azerbaycan`ın İstanbul Başkonsolosluğu da Azerbaycan’da yayınlanan ölüm haberlerini şu an için gerçeği yansıtmadığını, kendilerine ölüm haberi ile ilgili bir bilginin gelmediğini açıkladı.

Rövşen Aliyev aslen Azerbaycan’ın Lenkeran şehrinde dünyaya geldi ve İtalya İnterpol’ü tarafından arananlar listesinde olduğu için soy ismini değiştirdi. Rusya`nın önemli kabadayılarından Ermeni asıllı Ded Hasan`ın ölüm emrinin Caniyev tarafından verildiği biliniyor. Caniyev aynı zamanda mahkemede babasını tutuklatan hakimi öldürmekle de tanınıyor.

Caniyev'in suç dolu hayatı için bir belgesel bile çekildiği öğrenildi.
Editör: İsveç Gündemi