İsrail'de 30 erkeğin 16 yaşındaki bir kıza tecavüz etmesinin ardından halk tepkisini göstermek için protestolar eşliğinde grev yapma kararı aldı.

Pazar günü, kadınlara yönelik cinsel şiddeti kınamak için binlerce İsrailli bir saatlik grev yaptı.

Kadın hakları derneği Bonot Alternativa, İsrail'de kadınlara yönelik artan şiddeti ve suçluların cezalandırılması için protesto ve grev yapma kararı aldıklarını ifade etti.

Etkinliği düzenleyenlerden Ariel Peleg, greve bazı belediyeler ve Microsoft İsrail dahil en az 30 kuruluş ve işletmenin katıldığını söyledi.

Akşam saatlerinde de Tel Aviv'de birçoğu kırmızı elbise giyen binlerce eylemci ülke çapında yapılan gösterilere katıldı.

Ne olmuştu?

Geçen hafta, İsrail basını Eylat kentinde yaşayan 16 yaşındaki bir öğrencinin bir akşam tuvalete gitmek için bir otele girdiğini ve bir odaya götürülerek yaklaşık 30 erkeğin tecavüzüne uğradığını yazdı.

Times of Israel gazetesinin haberine göre şüphelilerden biri, mağdur kızın "30 kişiyle rızasıyla ilişkiye girdiğini" iddia etti.

İsrail polisi, pazar günü yaptığı açıklamada, tecavüzü yaptığı iddia edilen 11 kişi ve otel sorumlusunun gözaltına alındığını duyurdu. 11 şüpheliden dokuzunun henüz reşit olmadığı açıklandı. Diğer şüphelilerin tutuklanması için soruşturma devam ediyor.

Başbakan Benyamin Netanyahu ise, ülkenin gündemine oturan toplu tecavüz olayını "insanlığa karşı işlenmiş suç" olarak niteledi ve suçluların bir an önce yargılanmasını istedi.

Editör: İsveç Gündemi