Barselona'da 20'si polis olmak üzere 30 kadar kişi de yaralandı; en az 14 kişi gözaltına alındı,

Polis, Barselona belediye binası önünde eylem yapan, taş atan ve çevreye zarar veren göstericilere cop ile müdahale etti.

Ayrıca Burgos, Valensiya ve Santander'de, aşırı sağcı örgütlerin ve salgının varlığını kabul etmeyen grupların öncülüğünde toplanan kalabalıklar izinsiz eylem yaptı. Santander'de 8, Valensiya'da 7 kişi gözaltına alındı.

İspanya'da koalisyon hükümetinin 25 Ekim'de aldığı olağanüstü hal (OHAL) kararı meclis oylamasıyla 9 Mayıs'a uzatıldı. OHAL kapsamında ülkede gece sokağa çıkma yasağı getirilirken, en fazla 6 kişinin toplanmasına izin veriliyor.

"Gerçek vaka sayısı 3 milyondan fazla olabilir"

Ayrıca yerel yönetimlerin kararıyla mevcut durumda ülkenin yüzde 85'inde serbest dolaşıma kısıtlama getirilirken, bazı bölgelerde özellikle yiyecek-içecek ve eğlence sektörlerini kapsayan kısıtlayıcı tedbirler uygulanıyor.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre 30 Ekim'de 25 bin 595 yeni koronavirüs vakası doğrulandı. Şubat ayından bu yana toplam vaka sayısı da 1,18 milyona ulaştı. Hükümet geçen hafta, gerçek sayının 3 milyondan fazla olabileceğini kabul etti.

İspanya'da 239 yeni ölümle birlikte, toplam ölü sayısı 35 bin 878'e yükseldi.

Editör: İsveç Gündemi