İngiltere'nin güney batı kıyısında yer alan Playmouth üssü açıklarında yapılan tatbikatta Kraliyet Donanması devriye gemisi HMS Tamar üzerinden havalanan "uçan askerler" ilginç görüntüler oluşturdu.

Tatbikat esnasında söz konusu jet giysileri, bu teknolojiyi geliştiren firma olan Gravity Industries pilotları tarafından kullanıldı. Pilotlar deniz üssünden hareket eden zodiac tarzı botlardan kalkış yaptı ve gemilerine iniş yaptı.

İngiliz yetkililer, dünya çapında terörle mücadele, kaçakçılıkla mücadele ve korsanlık operasyonlarında kullanılması düşünülen jet giysilerinin henüz askeri açıdan hazır olmadığını söyledi.

Tatbikatı gözlemleyen Yarbay Will Clarke, jet tulumlarının denizlerdeki bazı operasyonlar ve şehirlerde erişimi zor karmaşık yapıdaki bölgelere kolayca ulaşım için denendiğini belirterek, "Bu teknolojinin bize neler kazandırabileceğini görmüş olduk. Farklı kazanımlar elde ettik. Ancak bu uçan tutumlar askeriye için henüz hazır değil. Umut vadediyor ve gelişimini ilgiyle izleyeceğiz." diye konuştu.

Gravity Industries'nin geliştirdiği uçan jet tutumları Birleşik Krallık Sivil Havacılık Otoritesi tarafından onaylandığı için satın alan kişiler özel bir lisansa ihtiyaç duymuyor ve bu aygıtlarla uçabiliyor. 2018'den bu yana piyasada olan teknoloji bazı meraklıları dışında geniş bir kullanım ağına ulaşmadı.

Gravity Industries firması söz konusu giysileri geçtiğimiz ekim ayında dağda mahsur kalma vakalarında arama kurtarma operasyonları için test etmişti.

Editör: İsveç Gündemi