Gelişmeleri birinci sayfasından okurlarına duyuran Sunday Times ellerinde Türk bayraklarıyla bir tankın üzerine tırmananları gösteren fotoğrafın üzerine "Türkler darbeyi ezdi" manşetini attı.
Sunday Telegraph da Boğaziçi Köprüsü'nde teslim olan askerlerin fotoğrafının altına, darbe girişimi sonrasında ordu ve yargıdaki tutuklama dalgasına atıfla "Darbecilerden intikam" başlığını kullanıyor. Darbe girişimi sırasında ve sonrasında yaşananlara geniş kapsamlı yer verilirken, gazetelerin başyazıları da Türkiye'deki darbe girişimine ayrılmış.

DARBECİLER YANLIŞ HESAP YAPTI

Sunday Times "Darbe mağlup edildi, peki şimdi Türkiye'de ne olacak" başlıklı yazısında "ülkede daha önce yaşanan darbelerin başarısından ilham alan darbecilerin yanlış hesap yaptığını" yazıyor. Gazete şöyle devam ediyor;

"Dış dünyada nasıl algılandığına bakmaksızın Erdoğan kendi ülkesindeki seçmenlerin en az yarısının desteğine sahip. Darbe girişimi ABD, İngiltere, İran,İsrail ve Suudi Arabistan tarafından kınandı ayrıca asla demokratik yetkiye sahip bir hükümeti devirme yolu olamazdı. "
Editör: İsveç Gündemi