Zilsiz okul’ olarak kamuoyunun dikkatini çeken ve üniversite sınavlarındaki başarılarıyla, öğrencilerinin çıkarttığı kitaplarla, Osmanlıca dergiler, TÜBİTAK Türkiye dereceleri ve defalarca Samsun AB bilgi yarışması birincilikleriyle ön plana çıkan Samsun İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi daha önce yapılan Comenius projesinin ardından aynı anda sürdürülen 2 adet Erasmus Plus projesiyle hem Türkiye’yi temsil ediyor hem de öğrencilerinin Avrupa deneyimlerini, yabancı dil pratiklerini arttırılmış oluyor.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından Erasmus + Programı Ana Eylem 2 Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar kapsamında kabul edilen “Inclusion On The Way To Europe -Avrupa’ya Katılım Yolunda” projesinde, İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi Türkiye’yi temsil ederken, İsveç, Litvanya, İtalya, Romanya eğitim kurumlarıyla buluşuyor.

“Eğitimde Akran Dayanışması” konusunu ele alan öğrenciler bir taraftan da kendi ülkelerinin tanıtımını da yapıyor. Diğer taraftan Slovakya, Macaristan, Portekiz, Finlandiya ve Türkiye adına İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesinin yürüttüğü diğer Erasmus + projesinde de “Eğitimde Akran Baskısı” ele alındı ve bu ülkelere ziyaretler devam etmektedir.

Proje kapsamında 8 öğrenci ve 2 öğretmen 12 Şubat 2017 tarihinde İsveç’e hareket edecekler. Ziyarette eğitim konularının yanı sıra Türk kültüründen temsili kına gecesi ve halk oyunları tanıtımı yapılacak. Mezun öğrencilerinden daha önce Üniversitede İsveç’e gitmiş olanlarla birlikte okulda toplantı düzenlenerek, diğer alanlarda olduğu gibi projelerde de mezun öğrencilerin görüş ve desteği sağlandı.
Editör: İsveç Gündemi