Hindistan Serum Enstitüsü, perşembe günü yaptığı açıklamada, AstraZeneca'nın Oxford Üniversitesi ile birlikte geliştirdiği koronavirüs aşı adayı için klinik denemelerin Hindistan'da da durdurulduğunu açıkladı.

AstraZeneca salı günü, bir katılımcıda açıklanamayan bir hastalığın "standart bir inceleme sürecini" başlattığını ve denemelerin geçici olarak askıya alındığını söylemişti. Fakat ilk etapta Hindistan Serum Enstitüsü, Hindistan'daki denemelerin devam ettiğini duyurmuştu.

Bugün, enstitü tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Durumu gözden geçirdik ve AstraZeneca denemeleri yeniden başlatana kadar Hindistan'daki klinik testleri durdurma kararı aldık" ifadesi kullanıldı.

Hacim olarak dünyanın en büyük aşı üreticisi konumunda olan Hindistan Serum Enstitüsü, AstraZenaca aşısının seri üretimini üstleneceğini açıklamıştı.

AstraZeneca'nın üçüncü ve son etapta bulunan aşı çalışmaları bir katılımcıda ciddi yan etkiler görülmesinin ardından durdurulmuştu.

Aşının denendiği katılımcının omuriliğinde "myelite transverse" adlı "sinirsel semptomlarla ilintili ateşli bir ağrı" oluştuğu açıklanmıştı.

Hindistan, en çok vaka görülen 2'nci ülke

Hindistan, ABD'den sonra dünyada en fazla Covid-19 vakası görülen 2'inci ülke konumunda bulunuyor.

Hindistan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, ülkede bin 201 kişinin daha yaşamını yitirmesiyle Covid-19'dan ölenlerin sayısı 75 bin 91'e yükseldi. Ülkede toplam vaka sayısı 4 milyon 465 bin 863'e çıktı.

Editör: İsveç Gündemi