Fransa’da 10 Haziran’da başlayacak olan EURO 2016 öncesi tam anlamıyla felaketten dönüldü.

FRANSIZ TERÖRİST YAKALANDI

Ukrayna Gizli Servisi, ülkenin Polonya sınırında şampiyonada pek çok saldırı düzenlemeyi planlayan bir Fransız teröristin yakalandığını duyurdu.

Ukrayna Gizli Servisi Müdürü Vasyl Grytsak, Ukrayna’dan Polonya’ya geçmeye çalışan 25 yaşındaki Gregoire M. adlı teröristin, Fransa’da düzenlenecek EURO 2016 süresince birçok eylem hazırlığında olduğunu söyledi.

ÜSTÜNDEN NELER ÇIKMADI Kİ

Teröristin üzerinden 125 kilo TNT, 5 kalaşnikof tüfek, 100 saatli bomba, 5 binden fazla mermi ve 2 roketatar çıktığı açıklandı.

HEDEFİNDE CAMİ DE VARDI

Teröristin üzerinden çıkan eylem planlarında bir camiye, bir sinagoga, polis kontrol noktalarına ve hükümet binalarına saldırı düzenlenmek istediğini belirlendi.

Teröristin turnuva boyunca 15 saldırı noktasına eylem yapmayı planladığı öğrenildi. Teröristin 21 Mayıs’ta sınırı geçmek isterken yakalandığı, sorgusunun bitmesinin ardından da bugün açıklama yapıldığı ifade edildi.

OLAĞANÜSTÜ ÖNLEM ALMA KARARI ALINDI

Büyük bir faciayı önleyen Ukrayna Gizli Servisi, Fransa’yı da harekete geçirdi. Ülkedeki güvenlik önlemlerini arttıran hükümet, EURO 2016 sırasında Fransa’da olağanüstü önlem alma kararı aldı.

Editör: İsveç Gündemi