Yardımsever vatandaşlardan toplanan 500 TIR yardımın yola çıkması dolayısıyla Kazlıçeşme Meydanı'nda uğurlama töreni düzenlendi. "Halep'e yol Açın" ismiyle projelendirilen yardımın misyonu sadece ulaştırmak değil aynı zamanda dünyanın dikkatini Halep'teki katliama çekerek kamuoyu oluşturmak. Bu nedenle bir çok STK bir araya gelerek gönüllü araçlarının da bulunduğu ve her ilden katılımlarla daha da büyüyecek bir konvoy oluşturuldu.
500 TIR İLE YÜZLERCE GÖNÜLLÜ ARAÇ

Halep'e Yol Açın konvoyuna katılmak isteyenler bu sabah 09.30'da İstanbul Kazlıçeşme meydanında bir araya geldi. Uğurlamak için gelenlerle birlikte büyük bir kalabalık Halep için konvoyun ilk buluşmasını burada gerçekleştirmiş oldu. Yola İstanbul'dan 500 TIR ve yüzlerce gönüllü aracı çıktı.

DÜNYA UYUYOR, İSLAM ÜLKELERİ SESSİZ, BİR TÜRKİYE ÇALIŞIYOR

Sabah.com.tr'ye konuşan İHH Başkanı Bülent Yıldırım "Halep'te katliam yapan, katliam yapmak isteyen ve katliam yapmaktan vazgeçmeyen bir işbirliği var. Ateşi kesiyoruz dediler ama yaralıların çıkarılacağı bölgeye tekrar ateş edildi. Aylardır, özellikle 15 Kasım'dan bu yana hiçbir ayrım ve hukuk gözetilmeksizin insanlar katlediliyor ve dünyanın her yerinden insanlar da bu katliamı izliyor. Katliama büyük güçler ve İslam ülkeleri sessiz. Türkiye çalışıyor. Akşama kadar yeniden inşaAllah sevindirici haberler alırız" dedi.

TÜRKİYE'NİN ELİNİN GÜÇLENMESİ İÇİN SOKAKLARIN GÜÇLÜ OLMASI LAZIM

Dünyada kamuoyu oluşturma noktasında halkın en önemli güç olduğunu belirten Yıldırım "Türkiye'nin masada güçlü olması için halkın sokaklarda olması lazım. Kamuoyu oluşturmaya devam etmemiz gerekiyor. Konvoy için de güzergahımız belli. İmkanı olanlar konvoya katılsın. Bunları yapalım ki görüşmeleri yapanlar da 'halk bunu istiyor' desin" şeklinde konuştu.

ÖMER HALİSDEMİR'İ ZİYARET İLE YOLA DEVAM EDİLECEK
İŞTE KONVOYUN GÜZERGAHI

Bugün İstanbul Kazlıçeşme'den uğurlanan Halep'e Yol Açın yardım konvoyu sırasıyla Sakarya, Ankara, Konya'dan geçecek. Ardından Nevşehir'e uğrayarak 15 Temmuz kahramanı şehid astsubay Ömer Halisdemir'in kabrini ziyaret edecek. Sonra yine sırasıyla Adana'nın Pozantı ilçesinde diğer illerden gelen konvoylarla bir araya gelecek.

17 ARALIK'TA CİLVEGÖZÜ'NDE

Hatay'ın Reyhanlı ilçesine 16 Aralık'ta ulaşacak yardım konvoyu, 17 Aralık'ta Cilvegözü Sınır Kapısı'na giderek insani yardımları Halep'e ulaştırmaya çalışacak. İllerdeki katılımlarla birlikte sınıra varıldığında bin TIR 4 bin gönüllü araç olması bekleniyor.

Kaynak: Sabah.com.tr
Editör: İsveç Gündemi