Almanya’nın Gelsenkırchen kentinde ikamet eden Arzu Balaban’ın (40) gelişim bozukluğu sorunu bulunduğu gerekçesiyle henüz 2 aylıkken alınan ve şuanda 2,5 yaşında olan Yağmur ve Damla adlı ikizleri ve 10 yaşındaki kızı Rana aradan geçen 2,5 yıla rağmen hâlâ Gençlik Dairesi’nin elinde tutuluyor. Gençlik Dairesi’nin bu kararına isyan eden Arzu’nun ablaları Bedriye ve Bakiye Balaban, yetkililere seslenerek, “Yeğenlerimizin de sonunun Kassel’de bakıcı bir Alman ailede ölen Savaş bebek gibi olmasından endişe ediyoruz. Hadi kardeşimizin küçüklere bakamadığı söyleniyor, bari 10 yaşında olan yeğenimizi bize versinler” dediler.


 
ZATEN KREŞ ÖĞRETMENİ

Rana’yı annelerinin büyüttüğünü kaydeden Bedriye ve Bakiye Balaban, “Annemiz, torununu çok iyi tanıyor ve seviyor. En azından ona bakabiliriz. Neden hepimize bu eziyeti çektiriyorlar?” diye konuştular. Yeğenlerini daha sık görebilmek için Rheinland-Pfalz eyaletinin başkenti Mainz’dan çok uzaktaki KRV eyaletinin Gelsenkirchen şehrine e taşınmak zorunda kaldıklarını belirten Bakiye Balaban, “Ben anaokulu öğretmeniyim. Çocuk bakımı ve gelişimi konusunda tecrübeliyim. Evim ve maddi durumum gayet iyi. Hadi ikizleri geri vermiyorlar en azından 10 yasındaki Rana bu uygulamanın dışında bırakılmalı. Yetkililerden insaflı olmasını bekliyoruz” dedi.

YETER ARTIK BU AYRILIK

Gözü yaşlı anneanne Müşerref Balaban (78) da, “İkizlerin pasaportu bile yok. Ablaları Rana’ya Türk kimliği çıkartmıştım. Onu ben büyüttüm, torunumu benden 2,5 yıldır koparıyorlar. Onu düzenli olarak göremiyorum. Ne olur yardımcı olun, torunuma ölmeden önce kavuşayım” şeklinde konuştu.

Editör: İsveç Gündemi