Berlin'de tramvaya binen Dilan Sözeri'nin yanına yanaşan ırkçılardan ikisi kollarından tuttu, üçü ise yumruk ve tekmelerle saldırdı. Olayın Alman basınında 'Maske takmadı' diye uyarıldığı şeklinde geçiştirilmesi üzerine genç kız, hastane odasında çektiği video ile yaşadıklarını gözyaşları içerisinde anlattı. Dilan, "Yardım için yalvardım ama kimse yardım etmedi" dedi.

ÖNCE DAYAK ARDINDAN HAKARET

HASTANELİK olan Dilan, "Greifswalder Caddesi'ndeki M4 numaralı tramvaya bindim. Önce iki erkek yanıma yaklaşıp iki kolumdan tuttu. Sonra iki kadın ve bir erkek bana doğru gelip saçımdan çekti. Kafama, karnıma vurmaya başladı. Bacaklarıma tekme atarak yere düşmemi beklediler. 'Pis yabancı nereden geldiysen oraya git" diye hakarette bulundular" diye konuştu.

ANLATIRKEN GÖZYAŞINA BOĞULDU

SALDIRININ Alman basınına yansıdığı gibi maske ile alakası olmadığını ifade eden Dilan, olayı Instagram hesabı üzerinden çektiği video ile anlattı. Dilan olayı anlatırken gözyaşlarına boğuldu. Tramvayın güvenlik kamerasını inceleyen polis, yaşları 42, 44 ve 51 olan üç saldırganı gözaltına aldı. Olayı siyasetçi Bahar Aslan da, sosyal medya hesabından duyurup kınadı.

IRKÇILIĞI GÖRMEMEK KAYGI VERİCİ

DİLAN'IN olayın gerçek yüzünü anlatan videosunu paylaşan Bahar Aslan, "Genç kadının maske takmadığı doğru veya yalan olabilir. Ancak Die Welt, Frankfurter Allgemeine ve Berliner Zeitung gibi gazetelerin haberi verirken ırkçı saldırıdan hiç bahsetmemesi veya kenardan, köşeden vermesi bize NSU kompleksi ve Hanau saldırısından sonraki haberlerini hatırlatıyor. İşte tam da bu beni kaygılandırıyor" dedi.

Editör: İsveç Gündemi