Hollanda’da yaşayan Funda Gök rahatsızlanınca doktora gitti, ilk önce Mide kanseri teşhisi kondu. Sonra tekrardan hastaneye gittiğinde, bu kez ‘sende mide kanseri yok’ diyerek eve gönderilen Funda, odasına kapandı, 50 kilodan 30 kiloya düştü. Gök ailesi, Hollanda hastanelerinde kızlarının hastalığına henüz teşhis konulamamasına isyan etti ve karanlık bir odada adeta ölümü bekleyen kızları için yardım istedi.

Almanya'da PKK yandaşları Türkiye'nin Hannover Başkonsolosluğuna saldırdı Almanya'da PKK yandaşları Türkiye'nin Hannover Başkonsolosluğuna saldırdı

Tılburg’da yaşayan Giresunlu Gök ailesi kızıyla ilgili şunları söyledi, “Kızımız, geçtiğimiz yıl haziran ayında ortalama 50 kiloyken bir yıl geçmeden 30 kiloya düştü. Sürekli mide bulantısı var. Yediğini içtiğini geri çıkartıyor. Ağrılarına dayanamıyor. Sürekli ağır ağrı kesici kullanıyor. Kızımızı bu halde görmek bizleri perişan ediyor. Devletimizden kızımıza da el uzatmasını istiyoruz” dedi.

Kızlarının farklı organlarında kanser olduğunu söylediğini aktaran Gök ailesi, “Tıp bunca ilerlemişken Funda’ya tam teşhis konulamamasını anlamakta güçlük çekiyoruz. Artık tek çaremiz, kızımızın Türkiye’ye nakledilmesi. Türkiye’nin Lahey Büyükelçiliği ve konsolosluklarımız aracılığı ile Sağlık Bakanlığı’na müracaatta bulunduk. Gözümüz ve kulağımızı Türkiye’ye çevirdik” diye konuştu.

Editör: İsveç Gündemi