Almanya'da PKK yandaşları Türkiye'nin Hannover Başkonsolosluğuna saldırdı Almanya'da PKK yandaşları Türkiye'nin Hannover Başkonsolosluğuna saldırdı

Almanya'nın Frankfurt kenti yakınlarındaki Dreieich kasabasında yaşayan Karslı Leyla Kaya (57), 2018 yılında elindeki altınlarını güvenceye almak için bankadan kasa kiraladı. Sözleşme imzalarken yetkiliye, 'Kasa gerçekten güvenli mi?' diye sordu. 'Ancak bomba düşerse kasaya zarar gelir' cevabını aldı. Buna rağmen 50 bin euroluk ek sigorta yaptıran Kaya, bir gün kasayı açtığında hayatının şokunu yaşadı.

KASA ANAHTARININ BİRİ BANKADA
KASAYA 30 bin euronun üzerinde altın ve para koyan Kaya, "Bir akrabanın sünnet düğününde takmak için birkaç altınımı almaya bankaya gittim. Kasanın iki anahtarı var. Birisi bankada duruyor, diğeri bende. Kasa aynı anda iki anahtarı çevirince açılıyor. Yetkili ile kasaya indim. Birlikte kasayı açtık. Kutuyu açtığımda ise içinin boş olduğunu gördüm. Durumu polise bildirdik" diye başından geçeni anlattı.

DÖRT KASA SOYULMUŞ
KASAYA oğluna alacağı otomobil için bankadan çektiği 10 bin euroyu da koyduğunu dile getiren Kaya, "Oğluma söz vermiştim. Prosedür ile uğraşmayayım, parayı ihtiyaç halinde hemen alayım diye kasaya koydum. O para da gitmiş. Polis, önce duruma inanmadı, ancak ortaya benim gibi üç mağdur daha çıktı. Kasa ve anahtar incelendi. Anahtarda mum kalıntısı bulundu. Buna rağmen bin dereden su getiriyorlar" dedi.

PARAYI KOLAY KAZANMADIM
KASA kilidinin incelendiğini ifade eden Kaya, "Şimdi anahtarımın kopyalandığını gösteren kalıntıyı incelemesi için bilirkişi talep ettim. Bugüne kadar 6 bin euro mahkeme ücreti ödedim. Dört bin euro da bilirkişiye ödeyeceğim. Manevi değeri de olan altınlarım ile paramın karşılığını alana dek mücadelem sürecek. Parayı kolay kazanmıyorum. 20 yıldır iki çocuğumu yalnız büyüten bir anneyim. Kasada bulunanların fotoğrafını istediler gösterdim ama sigorta para ödememekte direniyor" diye konuştu.

Editör: İsveç Gündemi